Tűzifa XVI. kerület

Tűzifa XVI. kerület

Akciós tűzifa XVI. kerület Szlovák út kiszállítva erdészettől

2019. augusztus 16. - buricsabi

Akciós tűzifa XVI. kerület Szlovák út kiszállítva erdészettől

Kamion tételben tűzifa XVI. kerület Szlovák út területén központi lerakatunkból házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, konyhakész formában, kalodázva 06 70 410 7499.

Ha vevőszolgálatunkkal szeretne beszélni, vagy azonnal farendelést szeretne leadni, akkor érintőképernyős telefonon csak meg kell érinteni az alábbi képet!

Tűzifa értékesítés XVI. kerület Szlovák út telefonszám

Miért érdemes tőlünk rendelnie tűzifát XVI. kerület Szlovák út környékén?

  • Először is azért, mert a tőlünk rendelt fa számlával igazolt helyről érkezett (EKÁER), a kiszállított mennyiségért felelősséget vállalunk, nyugodtan lemérheti.
  • Megrendelt fáját akár szombaton vagy vasárnap is házhoz szállítjuk.
  • Csak jó minőségű, tüzelésre alkalmas fát árulunk, nyugodt szívvel megbízhat bennünk, tegyen egy próbát.
  • Igény szerinti fafajtát (a közkedvelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), kívánságának megfelelő kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tűzifa, kalodás fa) szállítunk kis- és nagy tételben.
  • Ügyfélszolgálatunk szinte non-stop hívható (06 70 410 7499), ha egyszerre többen hívnak minket, törekszünk rá, hogy vissza tudjuk hívni a lehető legkorábban!
  • A tűzifához árulunk gyújtóst is, amit többnyire hálós kiszerelésben tudunk szállítani a megrendelt tűzifával, extra szállítási költség nélkül.
  • Ha biobrikettet venne, legyen kedves jelezni ezt a központi számunkon, ha lehetőségünk van rá, többnyire ezt is be tudjuk szerezni.

Kérjük, olvassa el az oldal legalján található, gyakorlati tapasztalatokon alapuló tippjeinket!

tűzifa vásárlás hogyan

Tűzifa kiszállítás XVI. kerület Szlovák út környékén

Az alábbi lehetőségeket javasoljuk olcsó tűzifa XVI. kerület Szlovák úti kiszállítására:

Méteres tűzifa XVI. kerület Szlovák út

Vágás és hasogatás nélkül, gazdaságos áron elérhető tüzelő, ha saját maga meg tudja oldani a felvágását.

méteres tűzifa eladó

Tűzifa kugliban XVI. kerület Szlovák út

A kuglizott fát billenős autóról gyorsan le tudjuk borítani, ahová kéri, nincs szükség fáradságos, kézi rakodásra. Kandallók, kemencék fűtőteréhez igazodva, 25, 33 vagy 50 cm-es gurigákat kínálunk.

Eladó tűzifa kugliban XVI. kerület Szlovák út

Kandallókész tűzifa XVI. kerület Szlovák út

Azonnal felhasználható fa, csupán meg kell gyújtania.

kályhakész tűzifa XVI. kerület Szlovák út

Kalodás fa XVI. kerület Szlovák út

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tűzifának is hívni, a lényeg, hogy a fa össze van rakva egy magas kalodában. Mi többnyire 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban visszük Önnek a fát. Jól ellenőrizhető mennyiség, az utóbbi időben egyre többen rendelnek fát ilyen formában.

kalodás tűzifa XVI. kerület Szlovák út

Ha nem várja meg az őszt a fa XVI. kerület Szlovák úti megrendelésével, a fa jól kiszárad, a nedves fa nehezen égne, és csak gondot okozna a kazán számára, erősebb savlerakódást hoz létre a kéményben, amely akár teljesen el is dugulhat.

 

Akác tűzifa XVI. kerület Szlovák út

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.

olcsó akác tűzifa XVI. kerület Szlovák út

Bükk tűzifa XVI. kerület Szlovák út

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.

Bükk tűzifa XVI. kerület Szlovák út

Gyertyán tűzifa XVI. kerület Szlovák út

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tűzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.

olcsó gyertyán tűzifa XVI. kerület Szlovák út

Tölgy tűzifa XVI. kerület Szlovák út

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.

száraz tölgy tűzifa XVI. kerület Szlovák út

Tűzifa árak XVI. kerület Szlovák út

Lásd a balra, fent található menüpontot.

A tűzifa ára a fafajta függvénye (a fa beszerzési árának is függvénye), befolyásolja a szállítási távolság (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a vágás időpontjától (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).

A tűzifa árak kapcsán meg kell említenünk, hogy bárhonnan vesz tűzifát, ne mázsára vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ennek 2 fő oka van:

egyrészt köbméteres elszámolás esetén egyszerűbb ellenőrizni a fa mennyiségét (főleg kaloda esetén)

másrészt korrektebb az ügylet, mert nem kerül többe az amúgy is silányabb, vizes fa

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni még azt is, hogy a tűzifa köbméterre történő beszerzésekor minden körülmények között tisztázza, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről van-e szó. Ez azért fontos, mert az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy az erdei köbméterre leadott rendelésnél csaknem kétszer annyi fát kap, mint normál köbméter esetén.

A fát Isaszegen lévő telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyagárban történik, ezen nem szeretnénk keresni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tűzifa kalóriatáblázat

A tűzifa kalóriaértékek fontosak, mert ebből tudjuk meg, hogy az egyes tűzifa fafajták milyen hőmennyiséget tudnak leadni a lakásban. A tűzifa kalóriája leginkább a fa kora, nedvességtartalma és fajtája függvénye. A fa nedvességtartalma fordítottan arányos a fa kivágásának időpontjával: minél régebbi vágású a tűzifa, annál kisebb a nedvességtartalma, annál szárazabb a tüzelésre alkalmas fa.

Gyertyán kalória

2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, javasolt minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Érdemes minél hamarabb felhasogatni, ami gyertyánnál nem egyszerű feladat! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legkiemelkedőbb tüzelő fajta.

Bükk fűtőértéke

2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa, ajánlott időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért érdemes minél hamarabb felhasogatni. Relatíve kis erővel hasítható. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.

Tölgy kalóriája

2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa, ajánlott idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, sokak által szeretett tüzelő.

Akác fűtőértéke

2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, sokak által szeretett tűzifa.

Nyir, szil, juhar kalória

1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Éger fűtőértéke

1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Fűz, nyár kalória

1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg

Erdeifenyő, vörösfenyő kalória

1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Lucfenyő fűtőértéke

1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Jegenyefenyő kalória

1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg

Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Bp. 1997

 

Tűzifa kamiontételben

A nagy tételben szállított tűzifa a téli tüzelő rendelésének leggazdaságosabb formája. Kijelenthetjük, hogy az ár akár 10-20%-kal is kedvezőbb lehet, mint a kis tételben beszerzett fa esetében. Az aktuális árak nagy mértékben függenek a beszállítóktól, külföldről beszerzett kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, illetve valamennyire az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakat érintő, teljes körű felvilágosításért olvassa el az árakra vonatkozó, 3. menüt, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon, a 06 70 410 7499-es telefonszámon, amely azonnal tácsázható okostelefonról az alábbi kép megnyomásával.

tűzifa kamionnal XVI. kerület Szlovák út

A nagy tételben igényelt fa szállítása általában méteres vagy kalodázott formában történik. 1 kamionra a fa nedvességtartalmától függően 22-24 erdei köbméter, kaloda fér el a teherautó tengelyterhelésének megfelelően.

A tűzifa tárolása és szárítása

  1. A tűzifa helyes tárolása a hatékony száradás érdekében is lényeges. Ideálisan betartásra javasoljuk az alább felsorolt ajánlásokat a tűzifa tárolásakor:
  2. Véleményünk szerint az egyik leglényegesebb szempont, hogy a fa elegendően vékony, max. 15 centis hasábokra legyen aprítva.
  3. A fa fedett helyiségbe van bepakolva az ázás elkerülése érdekében.
  4. A fa tárolása huzatos helyen történik, amit a faltól egy kis távolság megtartásával és pl. tartó fára rakodásával lehet biztosítani.
  5. Ha megoldható, nyitott részen javallott tárolni a fát, ahol van légmozgás.
  6. A fát tilos lefedni, mert befülled, ezáltal romlik a hőértéke.

Államilag támogatott tűzifa vásárlása

A szociális tűzifa támogatás, amelyet neveznek államilag támogatott tűzifa lehetőségnek is, mindamellett, hogy ígéretes dolognak hangzik, rejt magában buktatókat is.

Az aktuális tűzifára vonatkozó rendelet értelmében előirányozhatnak minimálisan igényelhető mennyiséget. Ügyfeleink visszajelzéseire alapozva nehezen elképzelhető, hogy egy kis nyugdíjas meg tudja oldani, hogy pl. több százezer forintot fizessen ki egy összegben a téli tűzifa megrendelésére.

A rezsicsökkentett tűzifára az önkormányzatoknak kell pályázniuk, nem érhető el automatikusan, így sokan eleve kimaradhatnak belőle.

Az államilag támogatott tűzifa limitált mennyiségben kérhető, csak az erdőgazdaságok által elérhetővé tett, és ilyen célra félretett tűzifa kvótát lehet vásárolni.

Számolni kell a fa házhoz szállítás díjával is, mert ez külön költségként jelentkezik.

Tűzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk

Ha megrendeli ezt a szolgáltatásunkat, akkor 48 órán belül házhoz szállítjuk a megrendelt fát, amelyért szállítmányonként csupán 5 ezer Ft díjat kell fizetnie.

gyors tűzifa szállítás XVI. kerület Szlovák út

Száraz tűzifa gyújtós

A nálunk rendelt fa mellé vagy külön is tudjuk szállítani. A gyújtóst többnyire hálóban adjuk.

Begyújtási javaslatunk: sokan kérdezték tőlünk személyesen is, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy közben ne legyen tele a lakás füsttel?

Tűzifa begyújtásának javasolt módja

Rakjon be 2 vastagabb fát a tűztérbe.

Helyezzen közéjük jól égő, vékony papírt nem túlzottan összegyűrve.

Erre lehet tenni vékony gallyakat vagy a tőlünk megvásárolható, száraz gyújtóst.

Utána jöhetnek rá a kicsit vastagabb fák, de ha van, akkor vékony faanyag (pl. raklap darabok).

Erre jöhetnek a vastag fák, amelyek egy idő után lángra kapnak, ahogy az alatta lévő rétegek elégnek.

Össze kell tekerni egy-két újságpapírt, amit meg kell gyújtani, és fokozatosan előrébb kell tolni, hogy elégjen.

A folyamat alatt egy kicsit megmozgathatja a farakást, hogy több levegőt kapjon, és az összes fa meg tudjon gyulladni.

Ha így jár el, akkor egyszerűen begyújthat. Vizes tűzifát ne használjon a begyújtáshoz, mert csak bosszús lesz, és büdöset csinál a házban.

Ha a kémény visszafüstöl, akkor megeshet, hogy a kémény átjárhatósága nem megfelelő, nem huzatol rendesen. Amennyiben kihagy néhány nap fűtést, akkor ki tud hűlni a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ebben az esetben könnyebben égő papírral befűthet, és utána megkönnyíti a dolgát a begyújtással kapcsolatban.

Ha nem jár sikerrel, hívjon kéményseprőt a biztonság kedvéért.

Hasznos tűzifa vásárlási tanácsok - hogy ne csalódjon!

Ne vegyen tűzifát mázsára, csak köbméterre. Mindenképpen kérdezzen rá, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodás fa esetében tisztázza a kaloda belső méretét, és hogy raklappal együtt vagy anélkül értendő-e pl. a magassága. Ha valaki mégis ragaszkodik a fa mázsában való elszámolásához, állunk elébe, a tűzifa mennyiségét méréssel lehet ellenőrizni.

Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező forrásból érdemes venni, ugyanis így bármikor megnézheti az árut, az eladó pedig nem fog felszívódni.

A fa árának megállapításánál a mennyiségen kívül szenteljen figyelmet a minőségnek is: a nedves fa fűtőértéke soha nem lesz olyan jó, mint a száraz keményfáé.

A tüzelésnél a fa tömege is lényegs tényező: a kisebb tömegű fafajták hasábjai gyorsabban ellobbannak, csekély hő leadása mellett.

Mondja el a fakereskedőnek a tűzifa felhasználásának célját, helyét: van akinek kedvezőbb, ha kar vastagságú fát vásárol, más alkalmazásnál hatékonyabb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.

Le kell szögezni, hogy nem lehet olcsóbban vásárolni fát az Bauhausban. Ügyfeleink visszajelzései alapján ezekben az üzletekben gyakran maga a fa többe kerül, mint máshol kiszállítva.

Kizárólag keményfával érdemes tüzelni!

A feltűnően olcsó fát kínáló kereskedők, főleg, ha súlyra árulják a fát, megeshet, hogy átverik a vásárlót, fő célcsoportjuk a hölgyek és a nyugdíjasok.

A háló szövésű zsákban biztosított fa nem mindig egyenértékű a kalodás fával, ilyenkor ugyanis sok esetben ömlesztett köbmétert lehet venni, nem pedig sűrűn pakolt fahasábokból álló kalodát.

Bővebb információért bizalommal keressen minket: 06 70 410 7499.

Eladó tűzifa XVI. kerület Szlovák út régiójában telephelyünkről házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, konyhakész formában, kalodázva 06 70 410 7499.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzifa16kerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr2314985406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása