Tűzifa XVI. kerület

Tűzifa XVI. kerület

Gyertyán tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca akciósan fatelepről

2019. szeptember 22. - buricsabi

Gyertyán tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca akciósan fatelepről

Tölgy tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca környékén telephelyünkről házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, hasogatva, kalodában 06 70 410 7499.

Ha ügyfélszolgálatunkkal szeretne beszélni, vagy rögtön tudja, hogy milyen fát szeretne rendelni, akkor érintőképernyős telefonon csak meg kell érinteni az alábbi képet!

 Tűzifa értékesítés XVI. kerület Ágoston Péter utca telefonszám

Miért ajánljuk, hogy nálunk vásároljon tűzifát XVI. kerület Ágoston Péter utca övezetében?

  • Először is azért, mert a nálunk értékesített fa számlával igazolt forrásból származik, a kiszállított mennyiségért felelősséget vállalunk, nyugodtan lemérheti.
  • Rugalmasak vagyunk, akár hétvégén is vállalunk kiszállítást.
  • Csak jó minőségű, kemény fát szállítunk, nyugodt szívvel megbízhat bennünk, tegyen egy próbát.
  • Igény szerinti fafajtát (a leggyakrabban rendelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), tetszés szerinti kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tűzifa, kalodás fa) kínálunk kis- és nagy tételben.
  • Központi telefonszámunk szinte non-stop hívható (06 70 410 7499), ha egyszerre többen hívnak minket, törekszünk rá, hogy vissza tudjuk hívni a lehető legkorábban!
  • A fához árulunk gyújtóst is, amit a szállított tüzelő szállítási díjában kiviszünk Önnek.
  • Ha biobrikettet szeretne vásárolni, akkor kérjük, jelezze ezt a központi számunkon, általában kedvező áron tudjuk biztosítani ügyfeleinknek.

Kérjük, olvassa el az oldal legalján található, hasznos vásárlási tanácsainkat is!

tűzifa vásárlási tanácsok

Tűzifa kiszállítás XVI. kerület Ágoston Péter utca övezetében

Az alábbi lehetőségeket ajánljuk olcsó tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utcai kiszállítására:

Rönkfa XVI. kerület Ágoston Péter utca

Vágás és hasogatás nélkül, olcsón elérhető tüzelő, ha saját maga meg tudja oldani a felvágását.

eladó ölfa XVI. kerület Ágoston Péter utca

Tűzifa kuglizva XVI. kerület Ágoston Péter utca

A kuglizott fát billenős autóról gyorsan le tudjuk borítani, ahová kéri, nem kell kézzel lepakolni. cserépkályhák, kemencék tűzteréhez méretezve, 25, 33 vagy 50 cm-es gurigákat kínálunk.

Eladó tűzifa kugliban XVI. kerület Ágoston Péter utca

Kandallókész tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca

Rögtön elégetheti, csupán meg kell gyújtania.

tűzifa hasogatva XVI. kerület Ágoston Péter utca

Tűzifa kalodázva XVI. kerület Ágoston Péter utca

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tűzifának is hívni, amely szorosan egymás mellé pakolt hasábokat tartalmaz. Mi rendszerint 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban szállítjuk a fát. Jól ellenőrizhető mennyiség, közkedvelt kiszerelés.

 kalodás tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca

Ha időben rendel tűzifát XVI. kerület Ágoston Péter utca környékén, akkor a fának lesz ideje kiszáradni, a nedves fa nehezen égne, és csak gondot okozna a kazán számára, erősebb koromképződést okoz a kéményben, akár el is dugíthatja azt.

 

Akácfa XVI. kerület Ágoston Péter utca

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.

olcsó akácfa eladó XVI. kerület Ágoston Péter utca

Bükk tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.

Bükk tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca

Gyertyán tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tűzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.

olcsó kalodás gyertyánfa XVI. kerület Ágoston Péter utca

Tölgy tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.

tölgy tűzifa eladó XVI. kerület Ágoston Péter utca

Tűzifa árak XVI. kerület Ágoston Péter utca

Lásd az oldal tetején lévő menüpontot.

A tűzifa ára a fafajta függvénye (a fa beszerzési árának is függvénye), függ a házhoz szállítás helyétől (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a vágás időpontjától (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).

A tűzifa árak kapcsán meg kell említenünk, hogy bárkitől vásárol tűzifát, ne mázsára vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ezt legfőképpen két tényező indokolja:

egyrészt köbméteres elszámolás esetén egyszerűbb ellenőrizni a megvásárolt és leszállított mennyiséget (főleg kaloda esetén)

másrészt korrektebb az elszámolás, mert nem kell többet fizetnie a nedves fáért

Kiemelt jelentőségű, hogy a tűzifa köbméterre történő beszerzésekor feltétlenül kérdezzen rá a szállítónál arra, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről van-e szó. A dolog jelentősége abban áll, hogy az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy az erdei köbméterre leadott rendelésnél csaknem kétszer annyi fát kap, mint normál köbméter esetén.

A fát Isaszegen lévő telephelyünkről visszük ki Önhöz, a benzin ára fedezi a szállítás költségét, mert nem akarunk Önnek extra költséget okozni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tűzifa kalóriatáblázat

A tűzifa kalóriaértékek fontosak, mert ez határozza meg, hogy az egyes tűzifa fafajták milyen hőmennyiséget tudnak leadni a lakásban. A tűzifa kalóriája leginkább a fa kora, nedvességtartalma és fajtája függvénye. Minél régebben vágtak ki egy fát, annál szárazabb, ezért is érdemes idejekorán beszerezni a téli tűzifát.

Gyertyán kalória

2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fafajta, ajánlott minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Ajánlott minél hamarabb felhasogatni, ami gyertyánnál nem könnyű! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legjobb tüzelő fajta.

Bükk fűtőértéke

2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa, ajánlott időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért tanácsos minél hamarabb felhasogatni. Viszonylag könnyen hasad. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.

Tölgy kalóriája

2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Jó fűtőértékű fa, tanácsos idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelő.

Akác fűtőértéke

2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Jó fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, sok ügyfelünk által preferált tűzifa.

Nyir, szil, juhar kalória

1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Éger fűtőértéke

1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Fűz, nyár kalória

1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg

Erdeifenyő, vörösfenyő kalória

1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Lucfenyő fűtőértéke

1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Jegenyefenyő kalória

1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg

Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Bp. 1997

 

Tűzifa kamiontételben

A nagy tételben szállított tűzifa a téli tüzelő beszerzésének legjobban megfizethető formája. Kijelenthetjük, hogy az ár akár 10-20%-kal is kedvezőbb lehet, mint a kis tételben megrendelt fa esetében. Az aktuális árak nagy mértékben függenek a beszállítóktól, külföldről importált kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, kisebb mértékben az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakat érintő, teljes körű felvilágosításért olvassa el az árakra vonatkozó, 3. menüt, vagy hívja központi ügyfélszolgálatunkat, a 06 70 410 7499 telefonszámon, amelyet az alábbi kép megérintésével azonnal is tárcsázhat érintőképernyős készülékről.

tűzifa kamionnal XVI. kerület Ágoston Péter utca

A kamionos tételben megvásárolt fa házhozszállítása többnyire ölfa vagy kalodákba rakva történik. 1 kamionra a fa nedvességtartalmától függően 22-24 erdei köbméter, kaloda rakható fel a kamion teherbírásától függően.

Tűzifa tárolása

  1. A tűzifa helyes tárolása a gyors száradás érdekében is lényeges. Legjobb esetben a következő szempontokat kell figyelembe venni a tűzifa tárolásakor:
  2. Talán a legfontosabb, hogy a fa elegendően vékony, pl. 10 cm-es darabokra legyen aprítva.
  3. A fa fedett helyiségbe van bepakolva az ázás elkerülése érdekében.
  4. A fa szellőzni tud, amit a faltól egy kis távolság elhagyásával és pl. tartó fára rakodásával lehet biztosítani.
  5. Ha kivitelezhető, nyitott helyen ajánlott tárolni a fát, ahol átfújja a szél.
  6. A fát tilos lefedni, mert penészesedik, ezáltal romlik a kalóriája.

Államilag támogatott tűzifa vásárlása

A szociális tűzifa támogatás, amelyet neveznek államilag támogatott tűzifa lehetőségnek is, mindamellett, hogy ígéretes dolognak hangzik, sokan nem tudnak élni vele.

Az aktuális tűzifára vonatkozó rendelet alapján meghatározhatnak minimálisan rendelhető mennyiséget. Az eddig hozzánk érkezett információk alapján nehezen hisszük, hogy egy kis nyugdíjas rá tudja szánni magát, hogy pl. negyedmilliót adjon ki egyszerre a téli fa megvásárlására.

A rezsicsökkentett tűzifára az önkormányzatoknak kell pályázniuk, nem feltétlenül jár mindenkinek alanyi jogon, így sokan eleve kimaradhatnak belőle.

A szociális rászorultság alapján kérhető fa limitált mennyiségben vehető igénybe, csak az erdőgazdaságok által kitermelt, és ilyen célra félretett tűzifa kvótát lehet megkapni.

Figyelembe kell venni a szállítási költséget is, mert ez extra költségként jelentkezik.

Tűzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk

Ha megrendeli ezt a szolgáltatásunkat, akkor 48 órán belül házhoz szállítjuk a megrendelt fát, a gyorsaságunkért szállítmányonként mindössze 5 ezer Ft díjat kell fizetnie.

gyors tűzifa szállítás XVI. kerület Ágoston Péter utca

Száraz tűzifa gyújtós

A nálunk rendelt fa mellé vagy attól függetlenül is tudjuk kínálni. A gyújtóst többnyire hálóban értékesítjük.

Begyújtási tanácsaink: sokan kérdezték tőlünk személyesen is, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy könnyen meggyulladjon a bekészített fa?

Tűzifa begyújtásának javasolt módja

Rakjon be 2 vastagabb fát a fűtőtérbe.

Helyezzen közéjük nem fényes papírt nem túlzottan összegyűrve.

Erre lehet tenni rőzsét vagy az általunk kínált, száraz gyújtóst.

Ezután következhetnek a kicsit vastagabb fák, amennyiben elérhető, akkor vékony faanyag (pl. leeső fák).

Erre jöhetnek a kemény fák, amelyek előbb-utóbb lángra kapnak, ahogy az alatta fekvő rétegek leégnek.

Össze kell tekerni néhány újságpapír lapot, amit meg kell gyújtani, és egyre beljebb kell tolni, hogy elégjen.

A folyamat alatt egy kicsit megmozgathatja a farakást, hogy jobban levegőzzön, és az összes fa meg tudjon gyulladni.

Ha így jár el, akkor egyszerűen begyújthat. Vizes fával ne próbálkozzon, mert csak bosszús lesz, és füst lesz a lakásban.

Ha visszaáramlik a füst a kéményből, akkor előfordulhat, hogy a kémény átjárhatósága elégtelen, nincs elég huzat. Ha 1-2 napig nem fűt, akkor ki tud hűlni a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ilyenkor könnyebben égő papírral meleget lehet csinálni, és utána megkönnyíti a dolgát a begyújtással kapcsolatban.

Ha nem jár sikerrel, hívjon kéményseprőt aki megvizsgálja a kéményproblémát.

Hasznos tűzifa vásárlási tanácsok - hogy elkerülje a meglepetéseket!

Ne vegyen tűzifát mázsára, csak köbméterre. Minden körülmények között kérdezzen rá, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodázott fa esetében tisztázza a kaloda belső méretét, és hogy raklapra pakolva vagy önmagában értendő-e pl. a magassága. Amennyiben feltétlenül ragaszkodik a fa súlyra történő megvásárlásához, akkor ezt mi is tudjuk biztosítani, a tűzifa mennyiségét méréssel lehet ellenőrizni.

Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező kereskedőtől érdemes venni, mert így előzetesen meg is tekintheti, és nem egyik napról a másikra eltűnő kereskedővel lesz dolga.

A fa árak meghatározásakor a mennyiség mellett ügyeljen a minőségre is: a puha fa fűtőértéke soha nem lesz olyan jó, mint a száraz keményfáé.

Az égetésnél a fa tömege is számít: a könnyebb fafajták darabjai könnyebben ellobbannak, miközben nem sok hőt adnak le.

Tisztázza a felhasználás célját, helyét: megeshet, hogy jobban jár, ha inkább karfákat vásárol, másoknak sokkal megfelelőbb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.

Le kell szögezni, hogy nem lehet kedvezőbben venni fát az Bauhausban. A tapasztalatok szerint ezekben az üzletekben gyakran maga a fa többe kerül, mint máshol kiszállítva.

Csak keményfával lehet hatékonyan fűteni!

A túlzottan olcsó tüzelőt értékesítő kereskedők, főleg, ha súlyra árulják a fát, megtörténhet, hogy becsapják az ügyfelüket, fő célcsoportjuk a nők és a nyugdíjasok.

A háló szövésű zsákban biztosított fa sokszor nem ér fel a kalodás fával, ilyenkor ugyanis sok esetben ömlesztett köbmétert vásárol az ember, nem pedig sűrűn pakolt fahasábokból álló kalodát.

Bővebb információért bizalommal keressen minket: 06 70 410 7499.

Eladó tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca övezetében telephelyünkről kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, hasogatva, kalodázva 06 70 410 7499.

Szólj hozzá!
tüzifa eladó XVI. kerület Ágoston Péter utca tűzifa fűrészelés XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa akció XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa akác XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa fűtőértéke XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa súlya XVI. kerület Ágoston Péter utca legjobb tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa árak m3 XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa erdei köbméterben eladó XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa értékesítés XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa égéshője XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa fűtőértéke táblázat XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa fajták képekkel XVI. kerület Ágoston Péter utca tűzifa kamion tételben eladó XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa kalóriatáblázat XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa nagy tételben XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa olcsón XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa ömlesztett köbméter XVI. kerület Ágoston Péter utca ömlesztett tüzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa rendelhető nagy tételben XVI. kerület Ágoston Péter utca tüzifa romániából kamionnal XVI. kerület Ágoston Péter utca kalodás tüzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca száraz tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca bükk tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca tölgy tűzifa XVI. kerület Ágoston Péter utca tűzifa erdőről XVI. kerület Ágoston Péter utca tűzifa erdészettől XVI. kerület Ágoston Péter utca tűzifa számlával XVI. kerület Ágoston Péter utca tűzifa hivatalos forrásból XVI. kerület Ágoston Péter utca

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzifa16kerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr315117912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása