Tűzifa XVI. kerület

Tűzifa XVI. kerület

Tűzifa Rákosszentmihály

2016. augusztus 24. - buricsabi

Eladó tűzifa Rákosszentmihály

Eladó tüzifa Rákosszentmihály régiójában telephelyünkről házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tüzifa méterben, kugliban, hasítva, kalodázva 06 70 410 7499.

Ha vevőszolgálatunkkal kíván kapcsolatba lépni, vagy azonnal farendelést szeretne leadni, akkor érintőképernyős telefonon érintse meg az alábbi képet!

 Tüzifa értékesítés Rákosszentmihály telefonszám

Miért ajánljuk, hogy nálunk vásároljon tüzifát Rákosszentmihály régiójában?

  • Legfőképpen amiatt, mert a tőlünk rendelt fa számlával igazolt forrásból származik, a mennyiségért pedig garanciát vállalunk.
  • Megrendelt fáját akár szombaton vagy vasárnap is házhoz szállítjuk.
  • Csak minőségi, tüzelésre alkalmas fát árulunk, nem fog bennünk csalódni.
  • Kérésének megfelelő fafajtát (a közkedvelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), tetszés szerinti kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tüzifa, kalodás fa) kínálunk kis- és nagy tételben.
  • Ügyfélszolgálatunk szinte bármikor hívható (06 70 410 7499), ha éppen nem tudjuk felhívni, igyekszünk mihamarabb visszahívni Önt!
  • A tüzifa mellé Szentmihályon árulunk száraz gyújtóst is, amit a szállított tüzelő szállítási díjában kiviszünk Önnek.
  • Ha biobrikettet szeretne vásárolni, akkor kérjük, jelezze ezt az ügyfélszolgálatunkon, általában kedvező áron tudjuk biztosítani ügyfeleinknek.

Kérjük, olvassa el az oldal legalján található, hasznos vásárlási tanácsainkat is!

tüzifa rendelési tippek

Tüzifa kiszállítás Rákosszentmihály vonzáskörzetében

Az alábbi lehetőségeket ajánljuk olcsó tüzifa Rákosszentmihályi kiszállítására:

Rönkfa Rákosszentmihály

Vágás és hasogatás nélkül, költséghatékony formában elérhető tüzelő, ha saját maga meg tudja oldani a felvágását.

méteres tüzifa eladó

Tüzifa kugliban Rákosszentmihály

A kuglizott fát billenős autóról gyorsan le tudjuk borítani, ahová kéri, nincs szükség fáradságos, kézi rakodásra. cserépkályhák, kazánok tűzteréhez méretezve, 25, 33 vagy 50 cm-es méretűek.

Eladó tüzifa kugliban Rákosszentmihály

Konyhakész tüzifa Rákosszentmihály

Azonnal felhasználható fa, csupán meg kell gyújtania.

eladó hasított tüzifa Rákosszentmihály

Tüzifa kalodázva Rákosszentmihály

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tüzifának is hívni, amely szorosan egymás mellé pakolt hasábokat tartalmaz. Mi általában 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban visszük Önnek a fát. Áttekinthetően ellenőrizhető mennyiség, közkedvelt kiszerelés.

 eladó kalodás tüzifa Rákosszentmihály

 tüzifa kalodázva Rákosszentmihály

Ha időben rendel tüzifát Rákosszentmihály környékén, a fa jól kiszárad, a nedves fa nehezen égne, és csak gondot okozna a kemence számára, erősebb savlerakódást hoz létre a kéményben, amely akár teljesen el is dugulhat.

 

Akácfa Rákosszentmihály

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.

olcsó akácfa eladó Rákosszentmihály

Bükk tüzifa Rákosszentmihály

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.

Bükk tüzifa Rákosszentmihály

Gyertyán tüzifa Rákosszentmihály

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tüzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.

olcsó kalodás gyertyánfa Rákosszentmihály

Tölgy tüzifa Rákosszentmihály

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.

száraz tölgy tüzifa Rákosszentmihály

Tüzifa árak Rákosszentmihály

Lásd az oldal tetején lévő menüpontot.

A tüzifa árak függnek a fafajtától (a fa beszerzési árának is függvénye), befolyásolja a szállítási távolság (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a vágás időpontjától (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).

A tüzifa árak kapcsán meg kell említenünk, hogy bárkitől vásárol tüzifát, ne súly alapján vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ennek 2 fő oka van:

egyrészt köbméteres elszámolás esetén egyszerűbb ellenőrizni a fa mennyiségét (főleg kaloda esetén)

másrészt korrektebb az ügylet, mert nem kerül többe az amúgy is silányabb, vizes fa

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni még azt is, hogy a tüzifa köbméterre történő beszerzésekor minden körülmények között tisztázza, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről van-e szó. Ez azért fontos, mert az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy normál köbméter megvásárlásakor a kiszállított mennyiség kis híján a fele a másikhoz képest.

A fát Isaszegen lévő telephelyünkről visszük ki Önhöz, a szállítás üzemanyagárban történik, mert nem akarunk Önnek extra költséget okozni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tüzifa kalóriatáblázat

A tüzifa hőértékek fontosak, mert ebből tudjuk meg, hogy melyik fától mennyi meleget várhatunk. A tüzifa kalóriája leginkább a fa kora, nedvességtartalma és fajtája függvénye. A fa nedvességtartalma fordítottan arányos a fa kivágásának időpontjával: minél régebbi vágású a tüzifa, annál kisebb a nedvességtartalma, annál szárazabb a tüzelésre alkalmas fa.

Gyertyánfa fűtőértéke

2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa, érdemes minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Tanácsos minél hamarabb felhasogatni, ami gyertyánnál nem egyszerű feladat! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legkiemelkedőbb tüzelő fajta.

Bükk fűtőértéke

2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa, érdemes időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért ajánlott minél hamarabb felhasogatni. Viszonylag könnyen hasad. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.

Tölgy kalóriája

2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, érdemes idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, sokak által szeretett tüzelő.

Akác fűtőértéke

2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Jó fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, sok ügyfelünk által preferált tűzifa.

Nyir, szil, juhar kalória

1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Éger fűtőértéke

1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Fűz, nyár kalória

1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg

Erdeifenyő, vörösfenyő kalória

1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Lucfenyő fűtőértéke

1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Jegenyefenyő kalória

1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg

Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Rákosszentmihály 1997

 

Tüzifa kamiontételben

A nagy mennyiségben szállított tüzifa a téli tüzelő beszerzésének legjobban megfizethető formája. Általánosságban elmondható, hogy az ár akár 10-20%-kal is alacsonyabb lehet, mint a kis tételben megrendelt fa esetében. A konkrét árak erősen függnek az erdészetek áremelésétől, külföldről beszerzett kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, kisebb mértékben az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakat érintő, teljes körű felvilágosításért tekintse meg az aktuális faárakat tartalmazó menüpontot, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon, a 06 70 410 7499-es telefonszámon, amely azonnal tácsázható okostelefonról az alábbi kép megnyomásával.

tüzifa kamionnal Rákosszentmihály

A kamion tételben megvásárolt fa házhozszállítása az esetek túlnyomó többségében méteres vagy kalodákba rakva történik. 1 kamionra a fa szárazságának függvényében 22-24 erdei köbméter, kaloda fér el a teherautó tengelyterhelésének megfelelően.

Tüzifa tárolása

  1. A tüzifa megfelelő tárolása a gyors szárítás végett is kiemelt jelentőségű. Legjobb esetben betartásra javasoljuk az alább felsorolt ajánlásokat a tüzifa tárolásakor:
  2. Véleményünk szerint az egyik leglényegesebb szempont, hogy a fa kielégítő vékonyságú, max. 15 centis hasábokra legyen aprítva.
  3. A fa fedett helyen van betárazva az ázás elkerülése érdekében.
  4. A fa szellőzni tud, amit a faltól 5 cm megtartásával és pl. tartó fára rakodásával lehet biztosítani.
  5. Ha az adottságok megvannak rá, nyitott részen ajánlott tárolni a fát, ahol van légmozgás.
  6. A fát tilos lefedni, mert penészesedik, ezáltal romlik a kalóriája.

Államilag támogatott tüzifa vásárlása

A szociális tüzifa támogatás, amelyet neveznek rezsicsökkentett tüzelő lehetőségnek is, bár első hallásra jól hangzik, sokan nem tudnak élni vele.

Az aktuális tüzifára vonatkozó rendelet szerint szabhatnak minimálisan rendelhető mennyiséget. Ügyfeleink visszajelzéseire alapozva alig hihető, hogy egy kis nyugdíjas megengedheti magának, hogy pl. negyedmilliót adjon ki egyszerre a téli tüzifa megrendelésére.

A reszicsökkentett tüzifára a helyi polgármesteri hivataloknak kell pályázniuk, nem feltétlenül jár mindenkinek alanyi jogon, ezért számos ember nem jut hozzá.

Az államilag támogatott tüzifa limitált mennyiségben kérhető, mindössze az erdőgazdaságok által elérhetővé tett, és erre a célra elkülönített keretet lehet megkapni.

Figyelembe kell venni a szállítási költséget is, mert ez külön költségként merül fel.

Tüzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk

Amennyiben úgy dönt, hogy igénybe veszi ezt a lehetőséget, akkor 48 órán belül házhoz szállítjuk a megrendelt fát, a gyorsaságunkért szállítmányonként mindössze 5 ezer Ft felárat kell fizetnie.

gyors tüzifa szállítás Rákosszentmihály

Száraz tüzifa gyújtós

A nálunk rendelt fa mellé vagy attól függetlenül is tudjuk kínálni. A gyújtóst általában hálóban értékesítjük.

Begyújtási javaslatunk: többen kérdezték tőlünk telefonon, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy közben ne legyen tele a lakás füsttel?

Tüzifa begyújtásának javasolt módja

Helyezzen be 2 vastagabb fát a fűtőtérbe.

Rakjon közéjük nem fényes papírt levegősen.

Erre lehet tenni rőzsét vagy az általunk kínált, száraz gyújtóst.

Ezután következhetnek a kicsit vastagabb fák, de ha van, akkor vékony faanyag (pl. maradék zsaluanyag).

Erre jöhetnek a vastag fák, amelyek előbb-utóbb meggyulladnak, ahogy az alatta fekvő rétegek leégnek.

Össze kell tekerni néhány újságpapír lapot, amit meg kell gyújtani, és egyre beljebb kell tolni, hogy elégjen.

A folyamat alatt egy kicsit megmozgathatja a farakást, hogy több levegőt kapjon, és az összes fa meg tudjon gyulladni.

Útmutatásunkat követve könnyen be tud gyújtani. Vizes fával ne próbálkozzon, mert csak idegeskedni fog, és füst lesz a lakásban.

Ha visszaáramlik a füst a kéményből, akkor lehet, hogy a kémény átjárhatósága nem megfelelő, nem jó a huzata. Amennyiben kihagy néhány nap fűtést, akkor ki tud hűlni a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ebben az esetben könnyebben égő papírral befűthet, majd könnyebben be lehet gyújtani.

Ha hasztalanul próbálkozik, hívjon kéményseprőt aki megvizsgálja a kéményproblémát.

Hasznos tüzifa vásárlási tanácsok - hogy elkerülje a meglepetéseket!

Javasoljuk, hogy a tüzifát köbméterre és ne mázsára vásárolja. Mindenképpen tisztázza, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodás fa esetében tisztázza a kaloda belső méretét, és hogy raklappal együtt vagy anélkül értendő-e pl. a magassága. Ha valaki mégis ragaszkodik a fa mázsában való elszámolásához, akkor ezt mi is tudjuk biztosítani, a tüzifa mennyiségét nyugodtan ellenőrizheti mázsálással.

Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező kereskedőtől tanácsos venni, ugyanis így bármikor megnézheti az árut, az eladó pedig nem fog felszívódni.

A fa árainak megállapításánál a mennyiségen kívül ügyeljen a minőségre is: a nedves fa fűtőértéke soha nem lesz olyan jó, mint a száraz keményfáé.

A tüzelésnél a fa tömege is mérvadó: a kisebb tömegű fafajták hasábjai könnyebben ellobbannak, csekély hő leadása mellett.

Tisztázza a felhasználás célját, helyét: van akinek kedvezőbb, ha kar vastagságú fát vásárol, más alkalmazásnál hatékonyabb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.

Meg kell állapítanunk, hogy nem lehet kedvezőbben venni fát az Praktikerben. A tapasztalatok szerint ezekben az üzletekben gyakran maga a fa többe kerül, mint máshol kiszállítva.

Csak keményfával lehet hatékonyan fűteni!

A túlzottan olcsó fát kínáló kereskedők, főleg, ha súlyra árulják a fát, megeshet, hogy átverik a vásárlót, előszeretetten vadászott célcsoportjuk a hölgyek és a nyugdíjasok.

A háló szövésű zsákban kínált fa nem mindig egyenértékű a kalodás fával, ilyenkor ugyanis sok esetben szórt köbmétert lehet venni, nem pedig sűrűn pakolt fahasábokból álló kalodát.

Bővebb információért bizalommal keressen minket: 06 70 410 7499.

Eladó tüzifa Rákosszentmihály területén telephelyünkről kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tüzifa méterben, kuglizva, konyhakész formában, kalodában 06 70 410 7499.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzifa16kerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr1811648618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása