Tűzifa XVI. kerület

Tűzifa XVI. kerület

Hasogatva tűzifa XVI. kerület Akácfa utca házhoz szállítással lemért mennyiségben

2019. szeptember 28. - buricsabi

Hasogatva tűzifa XVI. kerület Akácfa utca házhoz szállítással lemért mennyiségben

Eladó tűzifa XVI. kerület Akácfa utca területén központi lerakatunkból kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, kályhakészen, kalodázva 06 70 410 7499.

Ha vevőszolgálatunkkal szeretne beszélni, vagy azonnal farendelést szeretne leadni, akkor érintőképernyős telefonon csak meg kell érinteni az alábbi képet!

 Tűzifa értékesítés XVI. kerület Akácfa utca telefonszám

Miért ajánljuk, hogy nálunk vásároljon tűzifát XVI. kerület Akácfa utca környékén?

  • Legfőképpen amiatt, mert a nálunk értékesített fa számlával igazolt helyről érkezett (EKÁER), a kiszállított mennyiségért felelősséget vállalunk, nyugodtan lemérheti.
  • Rugalmasak vagyunk, akár hétvégén is vállalunk kiszállítást.
  • Csak jó minőségű, tüzelésre alkalmas fát szállítunk, nem fog bennünk csalódni.
  • Igény szerinti fafajtát (a leggyakrabban rendelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), kívánságának megfelelő kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tűzifa, kalodás fa) kínálunk kis- és nagy tételben.
  • Ügyfélszolgálatunk szinte a nap 24 órájában hívható (06 70 410 7499), ha egyszerre többen hívnak minket, törekszünk rá, hogy vissza tudjuk hívni a lehető legkorábban!
  • A fához árulunk gyújtóst is, amit a szállított tüzelő szállítási díjában kiviszünk Önnek.
  • Ha fabrikettet szeretne vásárolni, legyen kedves jelezni ezt a központi számunkon, ha lehetőségünk van rá, többnyire ezt is be tudjuk szerezni.

Kérjük, olvassa el az oldal legalján található, hasznos vásárlási tanácsainkat is!

tűzifa vásárlás hogyan

Tűzifa kiszállítás XVI. kerület Akácfa utca környékén

A következő kiszereléseket javasoljuk a kedvező árú tűzifa XVI. kerület Akácfa utcai kiszállítására:

Méteres tűzifa XVI. kerület Akácfa utca

Vágás és hasogatás nélkül, gazdaságos áron elérhető tüzelő, ha saját kezűleg aprítja fel a fáját.

méteres tűzifa eladó

Tűzifa kugliban XVI. kerület Akácfa utca

A kuglizott fát billenős autóról gyorsan le tudjuk borítani, ahová kéri, nem kell kézzel lepakolni. Kandallók, kemencék tűzteréhez méretezve, 25, 33 vagy 50 cm-es gurigákat kínálunk.

Eladó tűzifa kugliban XVI. kerület Akácfa utca

Kandallókész tűzifa XVI. kerület Akácfa utca

Rögtön elégetheti, csupán meg kell gyújtania.

kályhakész tűzifa XVI. kerület Akácfa utca

Kalodás tűzifa XVI. kerület Akácfa utca

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tűzifának is hívni, a lényeg, hogy a fa össze van rakva egy magas kalodában. Mi többnyire 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban szállítjuk a fát. Jól ellenőrizhető mennyiség, az utóbbi időben egyre többen rendelnek fát ilyen formában.

 eladó kalodás tűzifa XVI. kerület Akácfa utca

 tűzifa kalodázva XVI. kerület Akácfa utca

Ha nem várja meg az őszt a fa XVI. kerület Akácfa utcai megrendelésével, a fa jól kiszárad, a nedves fa viszont rosszul ég, és csak kormot okoz a kályha számára, erősebb koromképződést okoz a kéményben, akár el is dugíthatja azt.

 

Akác tűzifa XVI. kerület Akácfa utca

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.

olcsó akácfa eladó XVI. kerület Akácfa utca

Bükk tűzifa XVI. kerület Akácfa utca

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.

Olcsó bükkfa XVI. kerület Akácfa utca

Gyertyán tűzifa XVI. kerület Akácfa utca

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tűzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.

olcsó gyertyán tűzifa XVI. kerület Akácfa utca

Tölgy tűzifa XVI. kerület Akácfa utca

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.

tölgy tűzifa eladó XVI. kerület Akácfa utca

Tűzifa árak XVI. kerület Akácfa utca

Lásd a balra, fent található menüpontot.

A tűzifa árak függnek a fafajtától (a fa beszerzési árának is függvénye), befolyásolja a szállítási távolság (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a fa kivágásának idejétől (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).

A tűzifa árak kapcsán meg kell említenünk, hogy bárkitől vásárol tűzifát, ne mázsára vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ezt legfőképpen két tényező indokolja:

egyrészt köbméternél sokkal könnyebb ellenőrizni a fa mennyiségét (főleg kaloda esetén)

másfelől korrektebb az elszámolás, mert nem kell többet fizetnie a nedves fáért

Kiemelt jelentőségű, hogy a tűzifa köbméterre történő beszerzésekor feltétlenül kérdezzen rá a szállítónál arra, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről beszél-e az eladó, így kellemetlen meglepetéseket lehet elkerülni. A dolog jelentősége abban áll, hogy az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy normál köbméter megvásárlásakor a kiszállított mennyiség kis híján a fele a másikhoz képest.

A fát Isaszegen lévő telephelyünkről visszük ki Önhöz, a benzin ára fedezi a szállítás költségét, ezen nem szeretnénk keresni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tűzifa kalóriatáblázat

A tűzifa hőértékek lényegesek, mert ez határozza meg, hogy melyik fától mennyi meleget várhatunk. A tűzifa hőértéke függ a fafajtától, a fa korától és a fa nedvességtartalmától. A fa nedvességtartalma fordítottan arányos a fa kivágásának időpontjával: minél régebbi vágású a tűzifa, annál kisebb a nedvességtartalma, annál szárazabb a tüzelésre alkalmas fa.

Gyertyánfa fűtőértéke

2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fafajta, ajánlott minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Tanácsos minél hamarabb felhasogatni, ami gyertyánnál nem könnyű! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legjobb minőségű tüzelő fajta.

Bükk fűtőértéke

2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa, érdemes időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért javasolt minél hamarabb felhasogatni. Relatíve kis erővel hasítható. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.

Tölgy kalóriája

2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Jó fűtőértékű fa, tanácsos idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelő.

Akác fűtőértéke

2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, közkedvelt tűzifa.

Nyir, szil, juhar kalória

1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Éger fűtőértéke

1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Fűz, nyár kalória

1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg

Erdeifenyő, vörösfenyő kalória

1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Lucfenyő fűtőértéke

1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Jegenyefenyő kalória

1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg

Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Bp. 1997

 

Tűzifa kamiontételben

A nagy tételben szállított tűzifa a téli tüzelő rendelésének legkedvezőbb formája. Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy az ár akár 10-20%-kal is olcsóbb lehet, mint a kisebb mennyiségben megrendelt fa esetében. A konkrét árak erősen függnek a beszállítóktól, külföldről importált kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, illetve valamennyire az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakat érintő, teljes körű felvilágosításért tekintse meg az aktuális faárakat tartalmazó menüpontot, vagy hívja központi ügyfélszolgálatunkat, a 06 70 410 7499 telefonszámon, amely azonnal tácsázható okostelefonról az alábbi kép megnyomásával.

tűzifa kamionnal XVI. kerület Akácfa utca

A kamionos tételben beszerzett fa házhozszállítása többnyire rönkfa vagy kalodákba rakva történik. 1 kamionra a fa nedvességtartalmától függően 22-24 erdei köbméter, kaloda fér el a kamion teherbírásától függően.

Tűzifa tárolása

  1. A tűzifa helyes tárolása a jó szárítás végett is kiemelt jelentőségű. Ideálisan betartásra javasoljuk az alább felsorolt ajánlásokat a tűzifa tárolásakor:
  2. Véleményünk szerint az egyik leglényegesebb szempont, hogy a fa kielégítő vékonyságú, max. 15 centis hasábokra legyen felvágva.
  3. A fa fedett helyen van betárazva az ázás megakadályozása végett.
  4. A fa szellőzni tud, amit a faltól 5 cm elhagyásával és pl. raklapra helyezésével lehet megoldani.
  5. Ha az adottságok megvannak rá, nyitott térben ajánlott tárolni a fát, ahol van légmozgás.
  6. Ne takarjuk le a fát, mert penészesedik, ezáltal romlik az égetés során leadott hőmennyiség.

Államilag támogatott tűzifa vásárlása

A szociális tűzifa támogatás, amelyet neveznek államilag támogatott tűzifa lehetőségnek is, mindamellett, hogy ígéretes dolognak hangzik, sokan nem tudnak élni vele.

Az aktuális tűzifára vonatkozó rendelet szerint meghatározhatnak minimálisan rendelhető mennyiséget. Az eddig hozzánk érkezett információk alapján nehezen elképzelhető, hogy egy kis nyugdíjas megengedheti magának, hogy pl. negyedmilliót fizessen ki egy összegben a téli tüzelő beszerzésére.

A rezsicsökkentett tűzifára az önkormányzatoknak kell pályázniuk, nem érhető el automatikusan, ezért számos ember nem jut hozzá.

Az államilag támogatott tűzifa nem végtelen mennyiségben kérhető, csupán az erdőgazdaságok által elérhetővé tett, és ilyen célra félretett tűzifa kvótát lehet megkapni.

Számolni kell a fa házhoz szállítás díjával is, mert ez plusz költségként jelentkezik.

Tűzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk

Ha megrendeli ezt a szolgáltatásunkat, akkor 2 napon belül házhoz szállítjuk a megrendelt fát, amelyért szállítmányonként csupán 5 ezer Ft díjat kell fizetnie.

gyors tűzifa szállítás XVI. kerület Akácfa utca

Száraz tűzifa gyújtós

A megrendelt fával vagy attól függetlenül is tudjuk kínálni. A gyújtóst általában zsákban értékesítjük.

Begyújtási tanácsaink: többen kérdezték tőlünk telefonon, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy közben ne legyen tele a lakás füsttel?

Tűzifa begyújtásának javasolt módja

Rakjon be 2 vastagabb fát a tűztérbe.

Helyezzen közéjük jól égő, vékony papírt nem túlzottan összegyűrve.

Erre lehet tenni vékony gallyakat vagy a tőlünk megvásárolható, száraz gyújtóst.

Utána jöhetnek rá a kicsit vastagabb fák, amennyiben elérhető, akkor vékony faanyag (pl. leeső fák).

Erre jöhetnek a kemény fák, amelyek előbb-utóbb lángra kapnak, ahogy az alatta lévő rétegek elégnek.

Össze kell tekerni egy-két újságpapírt, amit meg kell gyújtani, és egyre beljebb kell tolni, hogy elégjen.

Begyújtás közben meg is lehet piszkálni az egészet, hogy több levegőt kapjon, és lángra kapjon minden része.

Útmutatásunkat követve könnyen be tud gyújtani. Nedves tűzifát ne használjon a begyújtáshoz, mert csak bosszús lesz, és füst lesz a lakásban.

Ha a kémény visszafüstöl, akkor lehet, hogy a kémény átjárhatósága rossz, nem huzatol rendesen. Amennyiben 1-2 napig nem fűt, akkor ki tud hűlni a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ekkor vékony rőzsével befűthet, és utána megkönnyíti a dolgát a begyújtással kapcsolatban.

Ha hasztalanul próbálkozik, hívjon kéményseprőt aki megvizsgálja a kéményproblémát.

Megszívlelendő tűzifa vásárlási tanácsok - hogy ne csalódjon!

Javasoljuk, hogy a tűzifát köbméterre és ne mázsára vásárolja. Minden körülmények között kérdezzen rá, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodázott fa esetében kérdezze meg a kaloda belső méretét, és hogy raklapra pakolva vagy önmagában értendő-e pl. a magassága. Amennyiben feltétlenül ragaszkodik a fa súlyra történő megvásárlásához, akkor ezt mi is tudjuk biztosítani, a tűzifa mennyiségét méréssel lehet ellenőrizni.

Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező forrásból éri meg venni, mert így előzetesen meg is tekintheti, az eladó pedig nem fog felszívódni.

A fa árainak megállapításánál a mennyiségen kívül szenteljen figyelmet a minőségnek is: a nedves fa fűtőértéke messze elmarad a jó minőségű tűzifáétól.

A fűtésnél a fa súlya is lényegs tényező: a könnyebb fafajták darabjai gyorsabban ellobbannak, csekély hő leadása mellett.

Tisztázza a felhasználás célját, helyét: van akinek kedvezőbb, ha kar vastagságú fát vásárol, más alkalmazásnál hatékonyabb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.

Meg kell állapítanunk, hogy nem lehet kedvezőbben venni fát az Auchanban. Vevőink elmondását figyelembe véve ezeken a helyeken magának a fának az ára drágább, mint máshol szállítással együtt.

Kizárólag keményfával érdemes tüzelni!

A túlzottan olcsó fát értékesítő kereskedők, főleg, ha mázsára adják a fát, megtörténhet, hogy átverik az ügyfelüket, kiemelt célcsoportjuk a hölgyek és az idősebbek.

A háló szövésű zsákban biztosított fa nem mindig egyenértékű a kalodás fával, ilyenkor ugyanis sok esetben ömlesztett köbmétert vásárol az ember, nem pedig szépen egymás mellé rakott fahasábokból álló kalodát.

Részletesebb tudnivalók érdekében bizalommal keressen minket: 06 70 410 7499.

Eladó tűzifa XVI. kerület Akácfa utca övezetében központi lerakatunkból házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kuglizva, hasogatva, kalodában 06 70 410 7499.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzifa16kerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr5315117938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása