Tűzifa XVI. kerület

Tűzifa XVI. kerület

Kalodás tűzifa XVI. kerület Akácos utca akciósan erdészettől

2019. szeptember 30. - buricsabi

Kalodás tűzifa XVI. kerület Akácos utca akciósan erdészettől

Bükk tűzifa XVI. kerület Akácos utca övezetében központi lerakatunkból kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, hasítva, kalodázva 06 70 410 7499.

Ha vevőszolgálatunkkal szeretne beszélni, vagy azonnal farendelést szeretne leadni, akkor érintőképernyős telefonon csak meg kell érinteni az alábbi képet!

 Tűzifa értékesítés XVI. kerület Akácos utca telefonszám

Miért érdemes tőlünk rendelnie tűzifát XVI. kerület Akácos utca területén?

  • Legfőképpen amiatt, mert a nálunk értékesített fa számlával igazolt helyről érkezett (EKÁER), a mennyiségért pedig garanciát vállalunk.
  • Rugalmasak vagyunk, akár hétvégén is vállalunk kiszállítást.
  • Csak minőségi, kemény fát értékesítünk, nyugodt szívvel megbízhat bennünk, tegyen egy próbát.
  • Kérésének megfelelő fafajtát (a közkedvelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), tetszés szerinti kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tűzifa, kalodás fa) szállítunk kis- és nagy tételben.
  • Ügyfélszolgálatunk szinte bármikor hívható (06 70 410 7499), ha egyszerre többen hívnak minket, igyekszünk mihamarabb visszahívni Önt!
  • A fához árulunk gyújtóst is, amit többnyire hálós kiszerelésben tudunk szállítani a megrendelt tűzifával, extra szállítási költség nélkül.
  • Ha biobrikettet venne, legyen kedves jelezni ezt az ügyfélszolgálatunkon, általában kedvező áron tudjuk biztosítani ügyfeleinknek.

Javasoljuk, hogy szívlelje meg az oldal legalján található, gyakorlati tapasztalatokon alapuló tippjeinket!

tűzifa rendelési tippek

Tűzifa kiszállítás XVI. kerület Akácos utca övezetében

Az alábbi lehetőségeket ajánljuk a kedvező árú tűzifa XVI. kerület Akácos utcai kiszállítására:

Rönkfa XVI. kerület Akácos utca

Vágás és hasogatás nélkül, költséghatékony formában elérhető tüzelő, ha saját maga meg tudja oldani a felvágását.

méteres tűzifa eladó

Kuglizott tűzifa XVI. kerület Akácos utca

A kuglizott fát billenős autóról gyorsan le tudjuk borítani, ahová kéri, nincs szükség fáradságos, kézi rakodásra. Kandallók, kazánok tűzteréhez méretezve, 25, 33 vagy 50 cm-es gurigákat kínálunk.

Tűzifa kuglizva XVI. kerület Akácos utca

Konyhakész tűzifa XVI. kerület Akácos utca

Azonnal felhasználható fa, csupán meg kell gyújtania.

eladó hasított tűzifa XVI. kerület Akácos utca

Tűzifa kalodában XVI. kerület Akácos utca

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tűzifának is hívni, a lényeg, hogy a fa össze van rakva egy magas kalodában. Mi többnyire 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban visszük Önnek a fát. Jól ellenőrizhető mennyiség, az utóbbi időben egyre többen rendelnek fát ilyen formában.

 eladó kalodás tűzifa XVI. kerület Akácos utca

 tűzifa kalodázva XVI. kerület Akácos utca

Ha időben rendel tűzifát XVI. kerület Akácos utca környékén, a fa jól kiszárad, a nedves fa nehezen égne, és csak gondot okozna a kazán számára, erősebb koromképződést okoz a kéményben, amely akár teljesen el is dugulhat.

 

Akácfa XVI. kerület Akácos utca

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.

eladó akác tűzifa XVI. kerület Akácos utca

Bükk tűzifa XVI. kerület Akácos utca

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.

Olcsó bükkfa XVI. kerület Akácos utca

Gyertyán tűzifa XVI. kerület Akácos utca

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tűzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.

olcsó gyertyán tűzifa XVI. kerület Akácos utca

Tölgy tűzifa XVI. kerület Akácos utca

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.

tölgy tűzifa eladó XVI. kerület Akácos utca

Tűzifa árak XVI. kerület Akácos utca

Lásd a balra, fent található menüpontot.

A tűzifa árak függnek a fafajtától (a fa beszerzési árának is függvénye), befolyásolja a szállítási távolság (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a fa kivágásának idejétől (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).

A tűzifa árak kapcsán meg kell említenünk, hogy bárkitől vásárol tűzifát, ne súly alapján vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ezt legfőképpen két tényező indokolja:

egyrészt köbméternél sokkal könnyebb ellenőrizni a fa mennyiségét (kiváltképpen kalodás fánál)

másrészt korrektebb az ügylet, mert nem kerül többe az amúgy is silányabb, vizes fa

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni még azt is, hogy a tűzifa köbméterre történő beszerzésekor feltétlenül kérdezzen rá a szállítónál arra, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről van-e szó. A dolog jelentősége abban áll, hogy az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy az erdei köbméterre leadott rendelésnél csaknem kétszer annyi fát kap, mint normál köbméter esetén.

A fát Isaszegen lévő telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyagárban történik, ezen nem szeretnénk keresni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tűzifa kalóriatáblázat

A tűzifa hőértékek lényegesek, mert ebből tudjuk meg, hogy melyik fától mennyi meleget várhatunk. A tűzifa hőértéke függ a fafajtától, a fa korától és a fa nedvességtartalmától. Minél régebben vágtak ki egy fát, annál szárazabb, ezért is érdemes idejekorán beszerezni a téli tűzifát.

Gyertyánfa fűtőértéke

2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa, javasolt minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Ajánlott minél hamarabb felhasogatni, ami a gyertyán esetében nem egyszerű feladat! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legjobb minőségű tüzelő fajta.

Bükk fűtőértéke

2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa, tanácsos időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért javasolt minél hamarabb felhasogatni. Relatíve kis erővel hasítható. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.

Tölgy kalóriája

2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Jó fűtőértékű fa, ajánlott idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelő.

Akác fűtőértéke

2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, közkedvelt tűzifa.

Nyir, szil, juhar kalória

1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Éger fűtőértéke

1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Fűz, nyár kalória

1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg

Erdeifenyő, vörösfenyő kalória

1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Lucfenyő fűtőértéke

1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Jegenyefenyő kalória

1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg

Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Bp. 1997

 

Tűzifa kamiontételben

A kamionos tételben szállított tűzifa a téli tüzelő beszerzésének legkedvezőbb formája. Kijelenthetjük, hogy az ár akár 10-20%-kal is olcsóbb lehet, mint a kis tételben megrendelt fa esetében. A konkrét árak erősen függnek a beszállítóktól, külföldről importált kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, illetve valamennyire az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakkal kapcsolatos, teljes körű felvilágosításért olvassa el az árakra vonatkozó, 3. menüt, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon, a 06 70 410 7499 telefonszámon, amely azonnal tácsázható okostelefonról az alábbi kép megnyomásával.

tűzifa kamionnal XVI. kerület Akácos utca

A nagy tételben megvásárolt fa szállítása az esetek túlnyomó többségében méteres vagy kalodázott formában történik. 1 kamionra a fa szárazságának függvényében 22-24 erdei köbméter, kaloda rakható fel a kamion teherbírásától függően.

A tűzifa tárolása és szárítása

  1. A tűzifa megfelelő tárolása a hatékony száradás érdekében is kiemelt jelentőségű. Ideálisan az alábbi feltételek teljesülnek a tűzifa tárolásakor:
  2. Véleményünk szerint az egyik leglényegesebb szempont, hogy a fa elegendően vékony, max. 15 centis hasábokra legyen aprítva.
  3. A fa fedett helyiségbe van bepakolva az ázás elkerülése érdekében.
  4. A fa átszellőzik, amit a faltól 5 cm elhagyásával és pl. tartó fára rakodásával lehet biztosítani.
  5. Ha megoldható, nyitott térben a legjobb tárolni a fát, ahol van légmozgás.
  6. Ne takarjuk le a fát, mert befülled, ezáltal romlik a fűtőértéke.

Államilag támogatott tűzifa vásárlása

A szociális tűzifa támogatás, amelyet neveznek államilag támogatott tűzifa lehetőségnek is, bár első hallásra jól hangzik, nem mindenki tudja igénybe venni.

Az aktuális tűzifára vonatkozó jogszabály szerint szabhatnak minimálisan rendelhető mennyiséget. Ügyfeleink visszajelzéseire alapozva alig hihető, hogy egy kis nyugdíjas rá tudja szánni magát, hogy pl. negyedmilliót adjon ki egyszerre a téli tűzifa megrendelésére.

Az államilag támogatott fára a helyi polgármesteri hivataloknak kell pályázniuk, nem feltétlenül jár mindenkinek alanyi jogon, ezért számos ember nem jut hozzá.

A szociális rászorultság alapján kérhető fa nem végtelen mennyiségben áll rendelkezésre, csak az erdőgazdaságok által kitermelt, és erre a célra elkülönített keretet lehet rendelni.

Számolni kell a fa házhoz szállítás díjával is, mert ez extra költségként jelentkezik.

Tűzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk

Ha igénybe veszi ezt a lehetőséget, akkor 48 órán belül házhoz szállítjuk a megrendelt fát, a gyorsaságunkért szállítmányonként mindössze 5 ezer Ft felárat kell fizetnie.

gyors tűzifa szállítás XVI. kerület Akácos utca

Száraz tűzifa gyújtós

A megrendelt fával vagy külön is tudjuk szállítani. A gyújtóst általában zsákban adjuk.

Begyújtási tanácsaink: sokan kérdezték tőlünk személyesen is, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy könnyen meggyulladjon a bekészített fa?

Tűzifa begyújtásának javasolt módja

Rakjon be 2 vastagabb fát a tűztérbe.

Helyezzen közéjük nem fényes papírt nem túlzottan összegyűrve.

Erre lehet tenni rőzsét vagy a nálunk elérhető, száraz gyújtóst.

Ezután következhetnek a kicsit vastagabb fák, de ha van, akkor puha deszkák (pl. raklap darabok).

Erre jöhetnek a kemény fák, amelyek előbb-utóbb meggyulladnak, ahogy az alatta lévő rétegek elégnek.

Össze kell tekerni egy-két újságpapírt, amit meg kell gyújtani, és egyre beljebb kell tolni, hogy elégjen.

Begyújtás közben meg is lehet piszkálni az egészet, hogy jobban levegőzzön, és lángra kapjon minden része.

Ha így jár el, akkor könnyen be tud gyújtani. Vizes tűzifát ne használjon a begyújtáshoz, mert csak idegeskedni fog, és büdöset csinál a házban.

Ha a kémény visszafüstöl, akkor lehet, hogy a kémény átjárhatósága rossz, nincs elég huzat. Ha kihagy néhány nap fűtést, akkor ki tud hűlni a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ebben az esetben könnyebben égő papírral befűthet, és utána megkönnyíti a dolgát a begyújtással kapcsolatban.

Ha nem boldogul vele, hívjon kéményseprőt a biztonság kedvéért.

Hasznos tűzifa vásárlási tanácsok - hogy elkerülje a meglepetéseket!

Javasoljuk, hogy a tűzifát köbméterre és ne mázsára vásárolja. Mindenképpen kérdezzen rá, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodába rakott fa esetében tisztázza a kaloda belső méretét, és hogy raklapra pakolva vagy önmagában értendő-e pl. a magassága. Ha mindenképpen kitarta a mázsás elszámolás mellett, állunk elébe, a tűzifa mennyiségét méréssel lehet ellenőrizni.

Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező kereskedőtől éri meg venni, mert így előzetesen meg is tekintheti, és nem egyik napról a másikra eltűnő kereskedővel lesz dolga.

A fa árának meghatározásakor a mennyiségen kívül ügyeljen a minőségre is: a puha fa fűtőértéke soha nem lesz olyan jó, mint a száraz keményfáé.

A fűtésnél a fa tömege is mérvadó: a kisebb tömegű fafajták hasábjai gyorsabban ellobbannak, csekély hő leadása mellett.

Tisztázza a felhasználás célját, helyét: megeshet, hogy jobban jár, ha kar vastagságú fát vásárol, másoknak sokkal megfelelőbb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.

Le kell szögezni, hogy nem lehet olcsóbban vásárolni fát az Bauhausban. Ügyfeleink visszajelzései alapján ezeken a helyeken gyakran maga a fa többe kerül, mint máshol kiszállítva.

Kizárólag keményfával érdemes tüzelni!

A feltűnően olcsó tüzelőt értékesítő kereskedők, kiváltképpen, ha mázsára adják a fát, megtörténhet, hogy becsapják az ügyfelüket, előszeretetten vadászott célcsoportjuk a hölgyek és az idősebbek.

A háló szövésű zsákban árusított fa nem mindig egyenértékű a kalodás fával, mert ilyen esetben gyakorlatilag ömlesztett köbmétert vásárol az ember, nem pedig sűrűn pakolt fahasábokból álló kalodát.

Részletesebb tudnivalók érdekében állunk rendelkezésére: 06 70 410 7499.

Eladó tűzifa XVI. kerület Akácos utca vonzáskörzetében központi lerakatunkból kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, konyhakész formában, kalodázva 06 70 410 7499.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzifa16kerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr4915118888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása