Tűzifa XVI. kerület

Tűzifa XVI. kerület

Bükk tűzifa XVI. kerület Ajak utca akciósan számlával

2019. szeptember 26. - buricsabi

Bükk tűzifa XVI. kerület Ajak utca akciósan számlával

Tölgy tűzifa XVI. kerület Ajak utca környékén központi lerakatunkból kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kuglizva, hasítva, kalodában 06 70 410 7499.

Ha ügyfélszolgálatunkkal szeretne beszélni, vagy azonnal farendelést szeretne leadni, akkor érintőképernyős telefonon érintse meg az alábbi képet!

 Tűzifa értékesítés XVI. kerület Ajak utca telefonszám

Miért ajánljuk, hogy nálunk vásároljon tűzifát XVI. kerület Ajak utca övezetében?

  • Először is azért, mert a tőlünk rendelt fa számlával igazolt helyről érkezett (EKÁER), a mennyiségért pedig garanciát vállalunk.
  • Rugalmasak vagyunk, akár hétvégén is vállalunk kiszállítást.
  • Csak minőségi, tüzelésre alkalmas fát értékesítünk, nyugodt szívvel megbízhat bennünk, tegyen egy próbát.
  • Igény szerinti fafajtát (a leggyakrabban rendelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), kívánságának megfelelő kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tűzifa, kalodás fa) kínálunk kis- és nagy tételben.
  • Központi telefonszámunk szinte non-stop hívható (06 70 410 7499), ha egyszerre többen hívnak minket, törekszünk rá, hogy vissza tudjuk hívni a lehető legkorábban!
  • A fához kínálunk gyújtóst is, amit a szállított tüzelő szállítási díjában kiviszünk Önnek.
  • Ha fabrikettet venne, legyen kedves jelezni ezt az ügyfélszolgálatunkon, ha lehetőségünk van rá, többnyire ezt is be tudjuk szerezni.

Javasoljuk, hogy szívlelje meg az oldal legalján található, hasznos vásárlási tanácsainkat is!

tűzifa rendelési tippek

Tűzifa kiszállítás XVI. kerület Ajak utca területén

Az alábbi lehetőségeket kínáljuk a kedvező árú tűzifa XVI. kerület Ajak utcai kiszállítására:

Rönkfa XVI. kerület Ajak utca

Vágás és hasogatás nélkül, gazdaságos áron elérhető tüzelő, ha saját maga meg tudja oldani a felvágását.

eladó ölfa XVI. kerület Ajak utca

Kuglizott tűzifa XVI. kerület Ajak utca

A kuglizott fát billenős autóról gyorsan le tudjuk borítani, ahová kéri, nem kell kézzel lepakolni. Kandallók, kemencék tűzteréhez méretezve, 25, 33 vagy 50 cm-es méretűek.

Eladó tűzifa kugliban XVI. kerület Ajak utca

Kandallókész tűzifa XVI. kerület Ajak utca

Rögtön elégetheti, csak be kell pakolnia a kályhába.

tűzifa hasogatva XVI. kerület Ajak utca

Tűzifa kalodában XVI. kerület Ajak utca

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tűzifának is hívni, a lényeg, hogy a fa össze van rakva egy magas kalodában. Mi általában 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban visszük Önnek a fát. Áttekinthetően ellenőrizhető mennyiség, közkedvelt kiszerelés.

 kalodás tűzifa XVI. kerület Ajak utca

Ha időben rendel tűzifát XVI. kerület Ajak utca környékén, akkor a fának lesz ideje kiszáradni, a nedves fa viszont rosszul ég, és csak kormot okoz a kályha számára, erősebb savlerakódást hoz létre a kéményben, akár el is dugíthatja azt.

 

Akácfa XVI. kerület Ajak utca

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.

olcsó akác tűzifa XVI. kerület Ajak utca

Bükk tűzifa XVI. kerület Ajak utca

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.

Bükk tűzifa XVI. kerület Ajak utca

Gyertyán tűzifa XVI. kerület Ajak utca

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tűzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.

olcsó kalodás gyertyánfa XVI. kerület Ajak utca

Tölgy tűzifa XVI. kerület Ajak utca

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.

száraz tölgy tűzifa XVI. kerület Ajak utca

Tűzifa árak XVI. kerület Ajak utca

Lásd az oldal tetején lévő menüpontot.

A tűzifa ára a fafajta függvénye (a fa beszerzési árának is függvénye), függ a házhoz szállítás helyétől (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a fa kivágásának idejétől (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).

A tűzifa árakkal kapcsolatban azt javasoljuk, hogy bárkitől vásárol tűzifát, ne mázsára vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ennek 2 fő oka van:

egyrészt köbméteres elszámolás esetén sokkal könnyebb ellenőrizni a megvásárolt és leszállított mennyiséget (főleg kaloda esetén)

másrészt korrektebb az elszámolás, mert nem kell többet fizetnie a nedves fáért

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni még azt is, hogy a tűzifa köbméterre történő beszerzésekor feltétlenül kérdezzen rá a szállítónál arra, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről van-e szó. Ez azért fontos, mert az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy normál köbméter megvásárlásakor a kiszállított mennyiség kis híján a fele a másikhoz képest.

A fát Isaszegen lévő telephelyünkről szállítjuk házhoz, a benzin ára fedezi a szállítás költségét, mert nem akarunk Önnek extra költséget okozni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tűzifa kalóriatáblázat

A tűzifa kalóriaértékek fontosak, mert ebből tudjuk meg, hogy melyik fától mennyi meleget várhatunk. A tűzifa kalóriája függ a fafajtától, a fa korától és a fa nedvességtartalmától. A fa nedvességtartalma fordítottan arányos a fa kivágásának időpontjával: minél régebbi vágású a tűzifa, annál kisebb a nedvességtartalma, annál szárazabb a tüzelésre alkalmas fa.

Gyertyánfa fűtőértéke

2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa, ajánlott minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Érdemes minél hamarabb felhasogatni, ami gyertyánnál nem egyszerű feladat! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legjobb tüzelő fajta.

Bükk fűtőértéke

2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa, érdemes időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért javasolt minél hamarabb felhasogatni. Relatíve kis erővel hasítható. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.

Tölgy kalóriája

2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa, ajánlott idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, sok ügyfelünk által preferált tüzelő.

Akác fűtőértéke

2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, sokak által szeretett tűzifa.

Nyir, szil, juhar kalória

1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Éger fűtőértéke

1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Fűz, nyár kalória

1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg

Erdeifenyő, vörösfenyő kalória

1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Lucfenyő fűtőértéke

1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Jegenyefenyő kalória

1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg

Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Bp. 1997

 

Tűzifa kamiontételben

A kamionos tételben szállított tűzifa a téli tüzelő beszerzésének legjobban megfizethető formája. Kijelenthetjük, hogy az ár akár 10-20%-kal is kedvezőbb lehet, mint a kisebb mennyiségben vásárolt fa esetében. A konkrét árak erősen függnek az erdészetek áremelésétől, külföldről beszerzett kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, kisebb mértékben az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakat érintő, kimerítő tájékoztatásért kattintson a Tűzifa árak menüpontra, vagy hívja központi ügyfélszolgálatunkat, a 06 70 410 7499 telefonszámon, amelyet az alábbi kép megérintésével azonnal is tárcsázhat érintőképernyős készülékről.

tűzifa kamionnal XVI. kerület Ajak utca

A kamion tételben igényelt fa szállítása többnyire méteres vagy kalodásan történik. 1 kamionra a fa nedvességtartalmától függően 22-24 erdei köbméter, kaloda rakható fel a teherautó tengelyterhelésének megfelelően.

Tűzifa tárolása

  1. A tűzifa megfelelő tárolása a gyors száradás érdekében is kiemelt jelentőségű. Legjobb esetben betartásra javasoljuk az alább felsorolt ajánlásokat a tűzifa tárolásakor:
  2. Talán a legfontosabb, hogy a fa kielégítő vékonyságú, max. 15 centis hasábokra legyen felvágva.
  3. A fa fedett helyiségbe van bepakolva az ázás elkerülése érdekében.
  4. A fa tárolása huzatos helyen történik, amit a faltól egy kis távolság megtartásával és pl. raklapra helyezésével lehet megoldani.
  5. Ha az adottságok megvannak rá, nyitott helyen a legjobb tárolni a fát, ahol van légmozgás.
  6. Ne takarjuk le a fát, mert penészesedik, ezáltal romlik a kalóriája.

Államilag támogatott tűzifa vásárlása

A szociális tűzifa támogatás, amelyet neveznek rezsicsökkentett tüzelő lehetőségnek is, mindamellett, hogy ígéretes dolognak hangzik, nem mindenki tudja igénybe venni.

Az aktuális tűzifára vonatkozó rendelet alapján meghatározhatnak minimálisan igényelhető mennyiséget. Ügyfeleink visszajelzéseire alapozva nehezen elképzelhető, hogy egy kis nyugdíjas rá tudja szánni magát, hogy pl. több százezer forintot adjon ki egyszerre a téli fa megvásárlására.

Az államilag támogatott fára a helyi polgármesteri hivataloknak kell pályázniuk, nem feltétlenül jár mindenkinek alanyi jogon, ezért számos ember nem jut hozzá.

Az államilag támogatott tűzifa korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre, mindössze az erdőgazdaságok által kitermelt, és ilyen célra félretett tűzifa kvótát lehet megkapni.

Számolni kell a fa házhoz szállítás díjával is, mert ez extra költségként merül fel.

Tűzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk

Amennyiben úgy dönt, hogy él ezzel a szolgáltatással, akkor 2 napon belül kivisszük a megrendelt fát, a gyorsaságunkért szállítmányonként csupán 5 ezer Ft felárat kell fizetnie.

gyors tűzifa szállítás XVI. kerület Ajak utca

Száraz tűzifa gyújtós

A nálunk rendelt fa mellé vagy önállóan is tudjuk szállítani. A gyújtóst többnyire zsákban értékesítjük.

Begyújtási tapasztalataink: többen kérdezték tőlünk telefonon, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy könnyen meggyulladjon a bekészített fa?

Tűzifa begyújtásának tanácsos módja

Rakjon be 2 vastagabb fát a fűtőtérbe.

Helyezzen közéjük nem fényes papírt nem túlzottan összegyűrve.

Erre lehet tenni rőzsét vagy a nálunk elérhető, száraz gyújtóst.

Ezután következhetnek a kicsit vastagabb fák, amennyiben elérhető, akkor vékony faanyag (pl. maradék zsaluanyag).

Ennek a tetejére kerülhetnek a kemény fák, amelyek egy idő után lángra kapnak, ahogy az alatta lévő rétegek elégnek.

Csőszerűen össze kell csavarni egy-két újságpapírt, amit meg kell gyújtani, és egyre beljebb kell tolni, hogy elégjen.

Begyújtás közben meg is lehet piszkálni az egészet, hogy jobban levegőzzön, és lángra kapjon minden része.

Ha így jár el, akkor könnyen be tud gyújtani. Vizes fával ne próbálkozzon, mert csak idegeskedni fog, és füst lesz a lakásban.

Ha visszaáramlik a füst a kéményből, akkor lehet, hogy a kémény átjárhatósága rossz, nem jó a huzata. Amennyiben 1-2 napig nem fűt, akkor kihűlhet a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ilyenkor könnyebben égő papírral befűthet, majd könnyebben be lehet gyújtani.

Ha hasztalanul próbálkozik, hívjon kéményseprőt a biztonság kedvéért.

Hasznos tűzifa vásárlási tanácsok - hogy ne csalódjon!

Javasoljuk, hogy a tűzifát köbméterre és ne mázsára vásárolja. Mindenképpen tisztázza, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodába rakott fa esetében tisztázza a kaloda belső méretét, és hogy raklappal együtt vagy anélkül értendő-e pl. a magassága. Amennyiben feltétlenül ragaszkodik a fa súlyra történő megvásárlásához, akkor ezt mi is tudjuk biztosítani, a tűzifa mennyiségét nyugodtan ellenőrizheti mázsálással.

Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező forrásból éri meg venni, ugyanis így bármikor megnézheti az árut, az eladó pedig nem fog felszívódni.

A fa árának meghatározásakor a mennyiségen kívül szenteljen figyelmet a minőségnek is: a nedves fa fűtőértéke messze elmarad a jó minőségű tűzifáétól.

A fűtésnél a fa tömege is számít: a kisebb tömegű fafajták darabjai gyorsabban ellobbannak, miközben nem sok hőt adnak le.

Tisztázza a felhasználás célját, helyét: megeshet, hogy jobban jár, ha inkább karfákat vásárol, más alkalmazásnál hatékonyabb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.

Meg kell állapítanunk, hogy nem lehet olcsóbban vásárolni fát az Praktikerben. Ügyfeleink visszajelzései alapján ezekben az üzletekben magának a fának az ára drágább, mint máshol szállítással együtt.

Kizárólag keményfával érdemes tüzelni!

A feltűnően olcsó tüzelőt értékesítő kereskedők, kiváltképpen, ha súlyra árulják a fát, előfordul, hogy átverik az ügyfelüket, előszeretetten vadászott célcsoportjuk a hölgyek és a nyugdíjasok.

A hálós formában kínált fa nem mindig egyenértékű a kalodás fával, mert ilyen esetben gyakorlatilag ömlesztett köbmétert lehet venni, nem pedig sűrűn pakolt fahasábokból álló kalodát.

Bővebb információért állunk rendelkezésére: 06 70 410 7499.

Eladó tűzifa XVI. kerület Ajak utca területén telephelyünkről házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, kályhakészen, kalodázva 06 70 410 7499.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzifa16kerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr6715117932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása