Tűzifa XVI. kerület

Tűzifa XVI. kerület

Kuglizott tűzifa XVI. kerület Veres Péter út akciósan fatelepről

2019. július 29. - buricsabi

Kuglizott tűzifa XVI. kerület Veres Péter út akciósan fatelepről

Tölgy tűzifa XVI. kerület Veres Péter út környékén telephelyünkről házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kuglizva, konyhakész formában, kalodázva 06 70 410 7499.

Ha ügyfélszolgálatunkkal szeretne beszélni, vagy azonnal farendelést szeretne leadni, akkor érintőképernyős telefonon csak meg kell érinteni az alábbi képet!

Tűzifa értékesítés XVI. kerület Veres Péter út telefonszám

Miért érdemes tőlünk rendelnie tűzifát XVI. kerület Veres Péter út területén?

  • Először is azért, mert a nálunk értékesített fa számlával igazolt forrásból származik, a mennyiségért pedig garanciát vállalunk.
  • Megrendelt fáját akár szombaton vagy vasárnap is házhoz szállítjuk.
  • Csak jó minőségű, kemény fát szállítunk, nyugodt szívvel megbízhat bennünk, tegyen egy próbát.
  • Igény szerinti fafajtát (a közkedvelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), tetszés szerinti kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tűzifa, kalodás fa) szállítunk kis- és nagy tételben.
  • Központi telefonszámunk szinte bármikor hívható (06 70 410 7499), ha egyszerre többen hívnak minket, igyekszünk mihamarabb visszahívni Önt!
  • A fa mellé árulunk gyújtóst is, amit többnyire hálós kiszerelésben tudunk szállítani a megrendelt tűzifával, extra szállítási költség nélkül.
  • Ha biobrikettet venne, akkor kérjük, jelezze ezt a központi számunkon, ha lehetőségünk van rá, többnyire ezt is be tudjuk szerezni.

Javasoljuk, hogy szívlelje meg az oldal legalján található, gyakorlati tapasztalatokon alapuló tippjeinket!

tűzifa vásárlás hogyan

Tűzifa házhoz szállítás XVI. kerület Veres Péter út területén

Az alábbi lehetőségeket kínáljuk olcsó tűzifa XVI. kerület Veres Péter úti kiszállítására:

Ölfa XVI. kerület Veres Péter út

Vágás és hasogatás nélkül, olcsón elérhető tüzelő, ha saját maga meg tudja oldani a felvágását.

méteres tűzifa eladó

Tűzifa kuglizva XVI. kerület Veres Péter út

A kuglizott fát billenős autóról gyorsan le tudjuk borítani, ahová kéri, nem kell kézzel lepakolni. cserépkályhák, kemencék tűzteréhez méretezve, 25, 33 vagy 50 cm-es gurigákat kínálunk.

Tűzifa kuglizva XVI. kerület Veres Péter út

Konyhakész tűzifa XVI. kerület Veres Péter út

Azonnal felhasználható fa, csupán meg kell gyújtania.

tűzifa hasogatva XVI. kerület Veres Péter út

Kalodás fa XVI. kerület Veres Péter út

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tűzifának is hívni, amely szorosan egymás mellé pakolt hasábokat tartalmaz. Mi többnyire 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban szállítjuk a fát. Jól ellenőrizhető mennyiség, az utóbbi időben egyre többen rendelnek fát ilyen formában.

kalodás tűzifa XVI. kerület Veres Péter út

Ha nem várja meg az őszt a fa XVI. kerület Veres Péter úti megrendelésével, a fa jól kiszárad, a nedves fa viszont rosszul ég, és csak kormot okoz a kályha számára, erősebb savlerakódást hoz létre a kéményben, akár el is dugíthatja azt.

 

Akácfa XVI. kerület Veres Péter út

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.

olcsó akác tűzifa XVI. kerület Veres Péter út

Bükk tűzifa XVI. kerület Veres Péter út

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.

Olcsó bükkfa XVI. kerület Veres Péter út

Gyertyán tűzifa XVI. kerület Veres Péter út

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tűzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.

olcsó kalodás gyertyánfa XVI. kerület Veres Péter út

Tölgy tűzifa XVI. kerület Veres Péter út

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.

tölgy tűzifa eladó XVI. kerület Veres Péter út

Tűzifa árak XVI. kerület Veres Péter út

Lásd az oldal tetején lévő menüpontot.

A tűzifa árak függnek a fafajtától (a fa beszerzési árának is függvénye), befolyásolja a szállítási távolság (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a fa kivágásának idejétől (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).

A tűzifa árakkal kapcsolatban azt javasoljuk, hogy bárkitől vásárol tűzifát, ne súly alapján vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ennek 2 fő oka van:

egyrészt köbméternél sokkal könnyebb ellenőrizni a fa mennyiségét (főleg kaloda esetén)

másfelől korrektebb az ügylet, mert nem kell többet fizetnie a nedves fáért

Kiemelt jelentőségű, hogy a tűzifa köbméterre történő beszerzésekor minden körülmények között tisztázza, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről van-e szó. A dolog jelentősége abban áll, hogy az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy az erdei köbméterre leadott rendelésnél csaknem kétszer annyi fát kap, mint normál köbméter esetén.

A fát Isaszegen lévő telephelyünkről szállítjuk házhoz, a benzin ára fedezi a szállítás költségét, ezen nem szeretnénk keresni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tűzifa kalóriatáblázat

A tűzifa hőértékek fontosak, mert ez határozza meg, hogy az egyes tűzifa fafajták milyen hőmennyiséget tudnak leadni a lakásban. A tűzifa hőértéke függ a fafajtától, a fa korától és a fa nedvességtartalmától. Minél régebben vágtak ki egy fát, annál szárazabb, ezért is érdemes idejekorán beszerezni a téli tűzifát.

Gyertyán kalória

2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fafajta, javasolt minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Érdemes minél hamarabb felhasogatni, ami a gyertyán esetében nem könnyű! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legkiemelkedőbb tüzelő fajta.

Bükk fűtőértéke

2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa, tanácsos időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért ajánlott minél hamarabb felhasogatni. Relatíve kis erővel hasítható. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.

Tölgy kalóriája

2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, ajánlott idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, sokak által szeretett tüzelő.

Akác fűtőértéke

2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, sokak által szeretett tűzifa.

Nyir, szil, juhar kalória

1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Éger fűtőértéke

1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Fűz, nyár kalória

1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg

Erdeifenyő, vörösfenyő kalória

1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Lucfenyő fűtőértéke

1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Jegenyefenyő kalória

1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg

Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Bp. 1997

 

Tűzifa kamiontételben

A kamionos tételben szállított tűzifa a téli tüzelő megvásárlásának leggazdaságosabb formája. Kijelenthetjük, hogy az ár akár 10-20%-kal is olcsóbb lehet, mint a kis tételben megrendelt fa esetében. Az aktuális árak nagy mértékben függenek a beszállítóktól, külföldről importált kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, kisebb mértékben az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakat érintő, kimerítő tájékoztatásért kattintson a Tűzifa árak menüpontra, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon, a 06 70 410 7499-es telefonszámon, amely azonnal tácsázható okostelefonról az alábbi kép megnyomásával.

tűzifa kamionnal XVI. kerület Veres Péter út

A kamion tételben megrendelt fa házhozszállítása legtöbbször méteres vagy kalodákba rakva történik. 1 kamionra a fa nedvességtartalmától függően 22-24 erdei köbméter, kaloda fér el a kamion teherbírásától függően.

A tűzifa tárolása és szárítása

  1. A tűzifa fedett tárolása a hatékony száradás érdekében is lényeges. Legjobb esetben az alábbi feltételek teljesülnek a tűzifa tárolásakor:
  2. Véleményünk szerint az egyik leglényegesebb szempont, hogy a fa elegendően vékony, max. 15 centis hasábokra legyen felvágva.
  3. A fa fedett helyen van betárazva az ázás megakadályozása végett.
  4. A fa átszellőzik, amit a faltól egy kis távolság elhagyásával és pl. raklapra helyezésével lehet biztosítani.
  5. Ha kivitelezhető, nyitott részen ajánlott tárolni a fát, ahol átfújja a szél.
  6. Ne takarjuk le a fát, mert befülled, ezáltal romlik a fűtőértéke.

Államilag támogatott tűzifa vásárlása

A szociális tűzifa támogatás, amelyet neveznek rezsicsökkentett tüzelő lehetőségnek is, bár első hallásra jól hangzik, nem feltétlenül elérhető lehetőség bárki számára.

Az aktuális tűzifára vonatkozó jogszabály alapján előirányozhatnak minimálisan igényelhető mennyiséget. Az eddig hozzánk érkezett információk alapján nehezen hisszük, hogy egy kis nyugdíjas rá tudja szánni magát, hogy pl. több százezer forintot fizessen ki egy összegben a téli tűzifa megrendelésére.

A szociális tűzifa támogatásra az önkormányzatoknak kell pályázniuk, nem érhető el automatikusan, így sokan eleve kimaradhatnak belőle.

Az államilag támogatott tűzifa korlátozott mennyiségben vehető igénybe, mindössze az erdőgazdaságok által birtokolt, és erre a célra elkülönített keretet lehet vásárolni.

Számolni kell a fa házhoz szállítás díjával is, mert ez extra költségként merül fel.

Tűzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk

Ha megrendeli ezt a szolgáltatásunkat, akkor 48 órán belül kivisszük a megrendelt fát, amelyért szállítmányonként csupán 5 ezer Ft díjat kell fizetnie.

gyors tűzifa szállítás XVI. kerület Veres Péter út

Száraz tűzifa gyújtós

A nálunk rendelt fa mellé vagy attól függetlenül is tudjuk szállítani. A gyújtóst általában hálóban értékesítjük.

Begyújtási tapasztalataink: sokan kérdezték tőlünk telefonon, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy könnyen meggyulladjon a bekészített fa?

Tűzifa begyújtásának javasolt módja

Helyezzen be 2 vastagabb fát a tűztérbe.

Rakjon közéjük nem fényes papírt levegősen.

Erre lehet tenni rőzsét vagy a tőlünk megvásárolható, száraz gyújtóst.

Ezután következhetnek a kicsit vastagabb fák, amennyiben elérhető, akkor puha deszkák (pl. maradék zsaluanyag).

Ennek a tetejére kerülhetnek a vastag fák, amelyek egy idő után meggyulladnak, ahogy az alatta fekvő rétegek leégnek.

Össze kell tekerni néhány újságpapír lapot, amelyeket a meggyújtást követően egyre beljebb kell tolni, hogy elégjen.

Begyújtás közben meg is lehet piszkálni az egészet, hogy jobban levegőzzön, és az összes fa meg tudjon gyulladni.

Ha betartja a javaslatainkat egyszerűen begyújthat. Nedves fával ne próbálkozzon, mert csak idegeskedni fog, és büdöset csinál a házban.

Ha a kémény visszafüstöl, akkor lehet, hogy a kémény átjárhatósága elégtelen, nem huzatol rendesen. Ha kihagy néhány nap fűtést, akkor kihűlhet a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ebben az esetben könnyebben égő papírral befűthet, majd könnyebben be lehet gyújtani.

Ha hasztalanul próbálkozik, hívjon kéményseprőt aki megvizsgálja a kéményproblémát.

Megszívlelendő tűzifa vásárlási tanácsok - hogy ne csalódjon!

Javasoljuk, hogy a tűzifát köbméterre és ne mázsára vásárolja. Feltétlenül kérdezzen rá, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodázott fa esetében tisztázza a kaloda belső méretét, és hogy raklapra pakolva vagy önmagában értendő-e pl. a magassága. Ha mindenképpen kitarta a mázsás elszámolás mellett, állunk elébe, a tűzifa mennyiségét nyugodtan ellenőrizheti mázsálással.

Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező forrásból érdemes venni, mert így előzetesen meg is tekintheti, az eladó pedig nem fog felszívódni.

A fa árainak meghatározásakor a mennyiség mellett szenteljen figyelmet a minőségnek is: a nedves fa fűtőértéke soha nem lesz olyan jó, mint a száraz keményfáé.

A fűtésnél a fa súlya is mérvadó: a kisebb tömegű fafajták darabjai könnyebben ellobbannak, miközben nem sok hőt adnak le.

Mondja el a fakereskedőnek a tűzifa felhasználásának célját, helyét: van akinek kedvezőbb, ha inkább karfákat vásárol, másoknak sokkal megfelelőbb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.

Meg kell állapítanunk, hogy nem lehet jobb áron venni fát az Praktikerben. Vevőink elmondását figyelembe véve ezekben az üzletekben gyakran maga a fa többe kerül, mint máshol kiszállítva.

Csak keményfával érdemes tüzelni!

A feltűnően olcsó tüzelőt áruló kereskedők, kiváltképpen, ha súlyra árulják a fát, megtörténhet, hogy átverik a vásárlót, előszeretetten vadászott célcsoportjuk a hölgyek és a nyugdíjasok.

A háló szövésű zsákban kínált fa nem mindig egyenértékű a kalodás fával, ilyenkor ugyanis sok esetben szórt köbmétert lehet venni, nem pedig sűrűn pakolt fahasábokból álló kalodát.

Részletesebb tudnivalók érdekében állunk rendelkezésére: 06 70 410 7499.

Eladó tűzifa XVI. kerület Veres Péter út régiójában telephelyünkről kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kuglizva, kályhakészen, kalodázva 06 70 410 7499.

Szólj hozzá!
tüzifa eladó XVI. kerület Veres Péter út tűzifa fűrészelés XVI. kerület Veres Péter út tüzifa akció XVI. kerület Veres Péter út tüzifa akác XVI. kerület Veres Péter út tüzifa fűtőértéke XVI. kerület Veres Péter út tüzifa súlya XVI. kerület Veres Péter út legjobb tűzifa XVI. kerület Veres Péter út tüzifa árak m3 XVI. kerület Veres Péter út tüzifa erdei köbméterben eladó XVI. kerület Veres Péter út tüzifa értékesítés XVI. kerület Veres Péter út tüzifa égéshője XVI. kerület Veres Péter út tüzifa fűtőértéke táblázat XVI. kerület Veres Péter út tüzifa fajták képekkel XVI. kerület Veres Péter út tűzifa kamion tételben eladó XVI. kerület Veres Péter út tüzifa kalóriatáblázat XVI. kerület Veres Péter út tüzifa nagy tételben XVI. kerület Veres Péter út tüzifa olcsón XVI. kerület Veres Péter út tüzifa ömlesztett köbméter XVI. kerület Veres Péter út ömlesztett tüzifa XVI. kerület Veres Péter út tüzifa rendelhető nagy tételben XVI. kerület Veres Péter út tüzifa romániából kamionnal XVI. kerület Veres Péter út kalodás tüzifa XVI. kerület Veres Péter út száraz tűzifa XVI. kerület Veres Péter út bükk tűzifa XVI. kerület Veres Péter út tölgy tűzifa XVI. kerület Veres Péter út tűzifa erdőről XVI. kerület Veres Péter út tűzifa erdészettől XVI. kerület Veres Péter út tűzifa számlával XVI. kerület Veres Péter út tűzifa hivatalos forrásból XVI. kerület Veres Péter út

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzifa16kerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr8614985360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása