Tűzifa XVI. kerület

Tűzifa XVI. kerület

Tüzifa Mátyásföld

2016. augusztus 24. - buricsabi

Eladó tüzifa Mátyásföld

Eladó tüzifa Mátyásföld régiójában központi lerakatunkból házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tüzifa méterben, kugliban, hasítva, kalodázva 06 70 410 7499.

Ha ügyfélszolgálatunkkal szeretne beszélni, vagy rögtön tudja, hogy milyen fát szeretne rendelni, akkor érintőképernyős telefonon csak meg kell érinteni az alábbi képet!

 Tüzifa értékesítés Mátyásföld telefonszám

Miért érdemes tőlünk rendelnie tüzifát Mátyásföld régiójában?

  • Legfőképpen amiatt, mert a tőlünk rendelt fa számlával igazolt helyről érkezett (EKÁER), a mennyiségért pedig garanciát vállalunk.
  • Rugalmasak vagyunk, akár hétvégén is vállalunk kiszállítást.
  • Csak minőségi, kemény fát árulunk, nem fog bennünk csalódni.
  • Igény szerinti fafajtát (a közkedvelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), tetszés szerinti kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tüzifa, kalodás fa) kínálunk kis- és nagy tételben.
  • Központi telefonszámunk szinte bármikor hívható (06 70 410 7499), ha éppen nem tudjuk felhívni, igyekszünk mihamarabb visszahívni Önt!
  • A fa mellé árulunk gyújtóst is, amit többnyire hálós kiszerelésben tudunk szállítani a megrendelt tüzifával, extra szállítási költség nélkül.
  • Ha fabrikettet szeretne vásárolni, legyen kedves jelezni ezt a központi számunkon, ha lehetőségünk van rá, többnyire ezt is be tudjuk szerezni.

Alpinista fakivágás XVI. kerület +36 70 272 0149 Krisztián Károly, jótállás a munkára, minőségi eszközök, elérhető ár, környezetkímélő, profi megoldás erdészeti mesterembertől.

Azonnal tárcsázhat:
veszélyes fa kivágása XVI. kerület

 

Kérjük, olvassa el az oldal legalján található, gyakorlati tapasztalatokon alapuló tippjeinket!

tüzifa vásárlás hogyan

Tüzifa kiszállítás Mátyásföld vonzáskörzetében

A következő kiszereléseket javasoljuk olcsó tüzifa Mátyásföldi kiszállítására:

Rönkfa Mátyásföld

Vágás és hasogatás nélkül, olcsón elérhető tüzelő, ha saját maga meg tudja oldani a felvágását.

eladó ölfa Mátyásföld

Tüzifa kuglizva Mátyásföld

A kuglizott fát billenős autóról gyorsan le tudjuk borítani, ahová kéri, nem kell kézzel lepakolni. Kandallók, kemencék tűzteréhez méretezve, 25, 33 vagy 50 cm-es gurigákat kínálunk.

Tüzifa kuglizva Mátyásföld

Kandallókész tüzifa Mátyásföld

Azonnal felhasználható fa, csak be kell pakolnia a kályhába.

tüzifa hasogatva Mátyásföld

Kalodás tüzifa Mátyásföld

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tüzifának is hívni, a lényeg, hogy a fa össze van rakva egy magas kalodában. Mi rendszerint 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban szállítjuk a fát. Gyorsan ellenőrizhető mennyiség, közkedvelt kiszerelés.

 kalodás tüzifa Mátyásföld

Ha nem várja meg az őszt a fa Mátyásföldi megrendelésével, akkor a fának lesz ideje kiszáradni, a nedves fa nehezen égne, és csak gondot okozna a kazán számára, erősebb savlerakódást hoz létre a kéményben, amely akár teljesen el is dugulhat.

 

Akác tüzifa Mátyásföld

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.

eladó akác tüzifa Mátyásföld

Bükk tüzifa Mátyásföld

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.

Olcsó bükkfa Mátyásföld

Gyertyán tüzifa Mátyásföld

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tüzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.

olcsó kalodás gyertyánfa Mátyásföld

Tölgy tüzifa Mátyásföld

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.

száraz tölgy tüzifa Mátyásföld

Tüzifa árak Mátyásföld

Lásd a balra, fent található menüpontot.

A tüzifa ára a fafajta függvénye (a fa beszerzési árának is függvénye), függ a házhoz szállítás helyétől (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a fa kivágásának idejétől (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).

A tüzifa árakkal kapcsolatban azt javasoljuk, hogy bárkitől vásárol tüzifát, ne súly alapján vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ezt legfőképpen két tényező indokolja:

egyrészt köbméteres elszámolás esetén egyszerűbb ellenőrizni a megvásárolt és leszállított mennyiséget (kiváltképpen kalodás fánál)

másrészt korrektebb az ügylet, mert nem kell többet fizetnie a nedves fáért

Kiemelt jelentőségű, hogy a tüzifa köbméterre történő beszerzésekor minden körülmények között tisztázza, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről beszél-e az eladó, így kellemetlen meglepetéseket lehet elkerülni. Ez azért fontos, mert az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy az erdei köbméterre leadott rendelésnél csaknem kétszer annyi fát kap, mint normál köbméter esetén.

A fát Isaszegen lévő telephelyünkről visszük ki Önhöz, a benzin ára fedezi a szállítás költségét, mert nem akarunk Önnek extra költséget okozni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tüzifa kalóriatáblázat

A tüzifa kalóriaértékek lényegesek, mert ebből tudjuk meg, hogy melyik fától mennyi meleget várhatunk. A tüzifa kalóriája leginkább a fa kora, nedvességtartalma és fajtája függvénye. A fa nedvességtartalma fordítottan arányos a fa kivágásának időpontjával: minél régebbi vágású a tüzifa, annál kisebb a nedvességtartalma, annál szárazabb a tüzelésre alkalmas fa.

Gyertyán kalória

2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Jó fűtőértékű fa, érdemes minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Tanácsos minél hamarabb felhasogatni, ami a gyertyán esetében nem könnyű! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legjobb minőségű tüzelő fajta.

Bükk fűtőértéke

2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa, ajánlott időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért tanácsos minél hamarabb felhasogatni. Viszonylag könnyen hasad. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.

Tölgy kalóriája

2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Jó fűtőértékű fa, tanácsos idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelő.

Akác fűtőértéke

2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, közkedvelt tűzifa.

Nyir, szil, juhar kalória

1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Éger fűtőértéke

1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Fűz, nyár kalória

1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg

Erdeifenyő, vörösfenyő kalória

1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Lucfenyő fűtőértéke

1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Jegenyefenyő kalória

1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg

Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Mátyásföld 1997

 

Tüzifa kamiontételben

A nagy mennyiségben szállított tüzifa a téli tüzelő rendelésének legkedvezőbb formája. Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy az ár akár 10-20%-kal is kedvezőbb lehet, mint a kis tételben beszerzett fa esetében. Az aktuális árak nagy mértékben függenek a beszállítóktól, külföldről importált kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, kisebb mértékben az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakat érintő, kimerítő tájékoztatásért tekintse meg az aktuális faárakat tartalmazó menüpontot, vagy hívja központi ügyfélszolgálatunkat, a 06 70 410 7499-es telefonszámon, amely azonnal tácsázható okostelefonról az alábbi kép megnyomásával.

tüzifa kamionnal Mátyásföld

A kamionos tételben kért fa házhozszállítása többnyire ölfa vagy kalodákba rakva történik. 1 kamionra a fa nedvességtartalmától függően 22-24 erdei köbméter, kaloda fér el a kamion teherbírásától függően.

A tüzifa tárolása és szárítása

  1. A tüzifa helyes tárolása a gyors száradás érdekében is lényeges. Legjobb esetben az alábbi feltételek teljesülnek a tüzifa tárolásakor:
  2. Véleményünk szerint az egyik leglényegesebb szempont, hogy a fa elegendően vékony, pl. 10 cm-es darabokra legyen felvágva.
  3. A fa fedett helyiségbe van bepakolva az ázás elkerülése érdekében.
  4. A fa átszellőzik, amit a faltól egy kis távolság megtartásával és pl. tartó fára rakodásával lehet biztosítani.
  5. Ha kivitelezhető, nyitott térben ajánlott tárolni a fát, ahol van légmozgás.
  6. A fát tilos lefedni, mert penészesedik, ezáltal romlik a kalóriája.

Államilag támogatott tüzifa vásárlása

A szociális tüzifa támogatás, amelyet neveznek államilag támogatott tűzifa lehetőségnek is, bár első hallásra jól hangzik, nem feltétlenül elérhető lehetőség bárki számára.

Az aktuális tüzifára vonatkozó rendelet értelmében szabhatnak minimálisan igényelhető mennyiséget. Ügyfeleink visszajelzéseire alapozva alig hihető, hogy egy kis nyugdíjas megengedheti magának, hogy pl. negyedmilliót fizessen ki egy összegben a téli fa megvásárlására.

Az államilag támogatott fára a helyi polgármesteri hivataloknak kell pályázniuk, nem érhető el automatikusan, ezért számos ember nem jut hozzá.

Az államilag támogatott tüzifa limitált mennyiségben áll rendelkezésre, mindössze az erdőgazdaságok által elérhetővé tett, és ilyen célra félretett tüzifa kvótát lehet vásárolni.

Figyelembe kell venni a szállítási költséget is, mert ez extra költségként merül fel.

Tüzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk

Ha él ezzel a szolgáltatással, akkor 2 napon belül házhoz szállítjuk a megrendelt fát, amelyért szállítmányonként mindössze 5 ezer Ft felárat kell fizetnie.

gyors tüzifa szállítás Mátyásföld

Száraz tüzifa gyújtós

A megrendelt fával vagy önállóan is tudjuk biztosítani. A gyújtóst általában hálóban kínáljuk.

Begyújtási tanácsaink: sokan kérdezték tőlünk telefonon, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy könnyen meggyulladjon a bekészített fa?

Tüzifa begyújtásának ajánlott módja

Helyezzen be 2 vastagabb fát a fűtőtérbe.

Helyezzen közéjük nem fényes papírt levegősen.

Erre lehet tenni rőzsét vagy a tőlünk megvásárolható, száraz gyújtóst.

Ezután következhetnek a kicsit vastagabb fák, amennyiben elérhető, akkor puha deszkák (pl. maradék zsaluanyag).

Erre jöhetnek a vastag fák, amelyek egy idő után meggyulladnak, ahogy az alatta fekvő rétegek leégnek.

Csőszerűen össze kell csavarni néhány újságpapír lapot, amit meg kell gyújtani, és fokozatosan előrébb kell tolni, hogy elégjen.

Begyújtás közben meg is lehet piszkálni az egészet, hogy több levegőt kapjon, és lángra kapjon minden része.

Ha így jár el, akkor könnyen be tud gyújtani. Vizes tüzifát ne használjon a begyújtáshoz, mert csak mérgelődés van vele, és füst lesz a lakásban.

Ha a kémény visszafüstöl, akkor lehet, hogy a kémény átjárhatósága rossz, nem jó a huzata. Ha 1-2 napig nem fűt, akkor ki tud hűlni a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ilyenkor vékony rőzsével meleget lehet csinálni, majd megkönnyíti a dolgát a begyújtással kapcsolatban.

Ha hasztalanul próbálkozik, hívjon kéményseprőt a biztonság kedvéért.

Megszívlelendő tüzifa vásárlási tanácsok - hogy ne csalódjon!

Javasoljuk, hogy a tüzifát köbméterre és ne mázsára vásárolja. Mindenképpen tisztázza, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodázott fa esetében kérdezze meg a kaloda belső méretét, és hogy raklapra pakolva vagy önmagában értendő-e pl. a magassága. Ha mindenképpen kitarta a mázsás elszámolás mellett, állunk elébe, a tüzifa mennyiségét méréssel lehet ellenőrizni.

Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező forrásból érdemes venni, mert így előzetesen meg is tekintheti, az eladó pedig nem fog felszívódni.

A fa árainak meghatározásakor a mennyiségen kívül ügyeljen a minőségre is: a puha fa fűtőértéke messze elmarad a jó minőségű tüzifáétól.

Az égetésnél a fa súlya is számít: a könnyebb fafajták darabjai gyorsabban ellobbannak, miközben nem sok hőt adnak le.

Mondja el a fakereskedőnek a tüzifa felhasználásának célját, helyét: van akinek kedvezőbb, ha kar vastagságú fát vásárol, más alkalmazásnál hatékonyabb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.

Le kell szögezni, hogy nem lehet jobb áron venni fát az Bauhausban. Vevőink elmondását figyelembe véve ezekben az üzletekben gyakran maga a fa többe kerül, mint máshol kiszállítva.

Csak keményfával érdemes tüzelni!

A feltűnően olcsó tüzelőt kínáló kereskedők, kiváltképpen, ha mázsára adják a fát, megeshet, hogy átverik a vásárlót, előszeretetten vadászott célcsoportjuk a nők és az idősebbek.

A háló szövésű zsákban biztosított fa nem mindig egyenértékű a kalodás fával, mert ilyen esetben gyakorlatilag ömlesztett köbmétert vásárol az ember, nem pedig szépen egymás mellé rakott fahasábokból álló kalodát.

Részletesebb tudnivalók érdekében állunk rendelkezésére: 06 70 410 7499.

Eladó tüzifa Mátyásföld vonzáskörzetében központi lerakatunkból házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tüzifa méterben, kuglizva, hasogatva, kalodában 06 70 410 7499.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzifa16kerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr4411648614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása