Tűzifa XVI. kerület

Tűzifa XVI. kerület

Tölgy tűzifa XVI. kerület Ágota utca akciósan lemért mennyiségben

2019. szeptember 24. - buricsabi

Tölgy tűzifa XVI. kerület Ágota utca akciósan lemért mennyiségben

Kamion tételben tűzifa XVI. kerület Ágota utca vonzáskörzetében telephelyünkről kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, konyhakész formában, kalodában 06 70 410 7499.

Ha ügyfélszolgálatunkkal kíván kapcsolatba lépni, vagy rögtön tudja, hogy milyen fát szeretne rendelni, akkor érintőképernyős telefonon érintse meg az alábbi képet!

 Tűzifa értékesítés XVI. kerület Ágota utca telefonszám

Miért érdemes tőlünk rendelnie tűzifát XVI. kerület Ágota utca vonzáskörzetében?

  • Először is azért, mert a nálunk értékesített fa számlával igazolt helyről érkezett (EKÁER), a kiszállított mennyiségért felelősséget vállalunk, nyugodtan lemérheti.
  • Rugalmasak vagyunk, akár hétvégén is vállalunk kiszállítást.
  • Csak jó minőségű, kemény fát árulunk, nem fog bennünk csalódni.
  • Igény szerinti fafajtát (a leggyakrabban rendelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), tetszés szerinti kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tűzifa, kalodás fa) szállítunk kis- és nagy tételben.
  • Ügyfélszolgálatunk gyakorlatilag non-stop hívható (06 70 410 7499), ha egyszerre többen hívnak minket, igyekszünk mihamarabb visszahívni Önt!
  • A fához értékesítünk gyújtóst is, amit többnyire hálós kiszerelésben tudunk szállítani a megrendelt tűzifával, extra szállítási költség nélkül.
  • Ha fabrikettet venne, legyen kedves jelezni ezt az ügyfélszolgálatunkon, általában kedvező áron tudjuk biztosítani ügyfeleinknek.

Kérjük, olvassa el az oldal legalján található, gyakorlati tapasztalatokon alapuló tippjeinket!

tűzifa rendelési tippek

Tűzifa kiszállítás XVI. kerület Ágota utca régiójában

A következő kiszereléseket kínáljuk a kedvező árú tűzifa XVI. kerület Ágota utcai kiszállítására:

Méteres tűzifa XVI. kerület Ágota utca

Vágás és hasogatás nélkül, olcsón elérhető tüzelő, ha saját maga meg tudja oldani a felvágását.

méteres tűzifa eladó

Tűzifa kuglizva XVI. kerület Ágota utca

A kuglizott fát billenős autóról gyorsan le tudjuk borítani, ahová kéri, nem kell kézzel lepakolni. cserépkályhák, kemencék fűtőteréhez igazodva, 25, 33 vagy 50 cm-es gurigákat kínálunk.

Tűzifa kuglizva XVI. kerület Ágota utca

Hasított tűzifa XVI. kerület Ágota utca

Rögtön elégetheti, csupán meg kell gyújtania.

kályhakész tűzifa XVI. kerület Ágota utca

Tűzifa kalodázva XVI. kerület Ágota utca

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tűzifának is hívni, amely szorosan egymás mellé pakolt hasábokat tartalmaz. Mi rendszerint 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban szállítjuk a fát. Áttekinthetően ellenőrizhető mennyiség, az utóbbi időben egyre többen rendelnek fát ilyen formában.

 kalodás tűzifa XVI. kerület Ágota utca

Ha nem várja meg az őszt a fa XVI. kerület Ágota utcai megrendelésével, akkor a fának lesz ideje kiszáradni, a nedves fa nehezen égne, és csak gondot okozna a kályha számára, erősebb savlerakódást hoz létre a kéményben, amely akár teljesen el is dugulhat.

 

Akácfa XVI. kerület Ágota utca

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.

olcsó akác tűzifa XVI. kerület Ágota utca

Bükk tűzifa XVI. kerület Ágota utca

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.

Bükk tűzifa XVI. kerület Ágota utca

Gyertyán tűzifa XVI. kerület Ágota utca

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tűzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.

olcsó gyertyán tűzifa XVI. kerület Ágota utca

Tölgy tűzifa XVI. kerület Ágota utca

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.

tölgy tűzifa eladó XVI. kerület Ágota utca

Tűzifa árak XVI. kerület Ágota utca

Lásd az oldal tetején lévő menüpontot.

A tűzifa árak függnek a fafajtától (a fa beszerzési árának is függvénye), függ a házhoz szállítás helyétől (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a vágás időpontjától (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).

A tűzifa árakkal kapcsolatban azt javasoljuk, hogy bárkitől vásárol tűzifát, ne súly alapján vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ennek 2 fő oka van:

egyrészt köbméteres elszámolás esetén sokkal könnyebb ellenőrizni a megvásárolt és leszállított mennyiséget (kiváltképpen kalodás fánál)

másfelől korrektebb az elszámolás, mert nem kell többet fizetnie a nedves fáért

Kiemelt jelentőségű, hogy a tűzifa köbméterre történő beszerzésekor feltétlenül kérdezzen rá a szállítónál arra, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről van-e szó. Ez azért fontos, mert az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy az erdei köbméterre leadott rendelésnél csaknem kétszer annyi fát kap, mint normál köbméter esetén.

A fát Isaszegen lévő telephelyünkről visszük ki Önhöz, a szállítás üzemanyagárban történik, mert nem akarunk Önnek extra költséget okozni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tűzifa kalóriatáblázat

A tűzifa hőértékek fontosak, mert ez alapján lehet kiszámítani, hogy az egyes tűzifa fafajták milyen hőmennyiséget tudnak leadni a lakásban. A tűzifa hőértéke leginkább a fa kora, nedvességtartalma és fajtája függvénye. A fa nedvességtartalma fordítottan arányos a fa kivágásának időpontjával: minél régebbi vágású a tűzifa, annál kisebb a nedvességtartalma, annál szárazabb a tüzelésre alkalmas fa.

Gyertyán kalória

2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa, ajánlott minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Ajánlott minél hamarabb felhasogatni, ami a gyertyán esetében nem egyszerű feladat! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legjobb tüzelő fajta.

Bükk fűtőértéke

2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, érdemes időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért javasolt minél hamarabb felhasogatni. Viszonylag könnyen hasad. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.

Tölgy kalóriája

2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Jó fűtőértékű fa, tanácsos idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, sokak által szeretett tüzelő.

Akác fűtőértéke

2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, közkedvelt tűzifa.

Nyir, szil, juhar kalória

1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Éger fűtőértéke

1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Fűz, nyár kalória

1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg

Erdeifenyő, vörösfenyő kalória

1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Lucfenyő fűtőértéke

1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Jegenyefenyő kalória

1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg

Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Bp. 1997

 

Tűzifa kamiontételben

A kamionos tételben szállított tűzifa a téli tüzelő beszerzésének legkedvezőbb formája. Kijelenthetjük, hogy az ár akár 10-20%-kal is alacsonyabb lehet, mint a kisebb mennyiségben beszerzett fa esetében. Az aktuális árak nagy mértékben függenek az erdészetek áremelésétől, külföldről importált kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, illetve valamennyire az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakkal kapcsolatos, kimerítő tájékoztatásért olvassa el az árakra vonatkozó, 3. menüt, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon, a 06 70 410 7499 telefonszámon, amely azonnal tácsázható okostelefonról az alábbi kép megnyomásával.

tűzifa kamionnal XVI. kerület Ágota utca

A kamionos tételben kért fa házhozszállítása általában ölfa vagy kalodákba rakva történik. 1 kamionra a fa szárazságának függvényében 22-24 erdei köbméter, kaloda fér el a kamion teherbírásától függően.

A tűzifa tárolása és szárítása

  1. A tűzifa helyes tárolása a hatékony szárítás végett is fontos. Ideálisan az alábbi feltételek teljesülnek a tűzifa tárolásakor:
  2. Talán a legfontosabb, hogy a fa elegendően vékony, max. 15 centis hasábokra legyen aprítva.
  3. A fa fedett helyiségbe van bepakolva az ázás megakadályozása végett.
  4. A fa átszellőzik, amit a faltól 5 cm elhagyásával és pl. raklapra helyezésével lehet biztosítani.
  5. Ha van rá lehetőség, nyitott részen javallott tárolni a fát, ahol van légmozgás.
  6. A fát tilos lefedni, mert befülled, ezáltal romlik a fűtőértéke.

Államilag támogatott tűzifa vásárlása

A szociális tűzifa támogatás, amelyet neveznek rezsicsökkentett tüzelő lehetőségnek is, bár első hallásra jól hangzik, nem mindenki tudja igénybe venni.

Az aktuális tűzifára vonatkozó jogszabály szerint meghatározhatnak minimálisan igényelhető mennyiséget. Az eddig hozzánk érkezett információk alapján alig hihető, hogy egy kis nyugdíjas megengedheti magának, hogy pl. több százezer forintot adjon ki egyszerre a téli tűzifa megrendelésére.

A rezsicsökkentett tűzifára az önkormányzatoknak kell pályázniuk, nem érhető el automatikusan, így sokan eleve kimaradhatnak belőle.

Az államilag támogatott tűzifa nem végtelen mennyiségben igényelhető, csupán az erdőgazdaságok által birtokolt, és erre a célra elkülönített keretet lehet megkapni.

Számolni kell a fa házhoz szállítás díjával is, mert ez extra költségként merül fel.

Tűzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk

Ha megrendeli ezt a szolgáltatásunkat, akkor 2 napon belül házhoz szállítjuk a megrendelt fát, amelyért szállítmányonként csupán 5 ezer Ft felárat kell fizetnie.

gyors tűzifa szállítás XVI. kerület Ágota utca

Száraz tűzifa gyújtós

A nálunk rendelt fa mellé vagy külön is tudjuk biztosítani. A gyújtóst általában zsákban kínáljuk.

Begyújtási javaslatunk: többen kérdezték tőlünk személyesen is, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy könnyen meggyulladjon a bekészített fa?

Tűzifa begyújtásának javasolt módja

Helyezzen be 2 vastagabb fát a fűtőtérbe.

Rakjon közéjük nem fényes papírt levegősen.

Erre lehet tenni rőzsét vagy a tőlünk megvásárolható, száraz gyújtóst.

Utána jöhetnek rá a kicsit vastagabb fák, de ha van, akkor vékony faanyag (pl. maradék zsaluanyag).

Erre jöhetnek a kemény fák, amelyek egy idő után meggyulladnak, ahogy az alatta lévő rétegek elégnek.

Össze kell tekerni néhány újságpapír lapot, amelyeket a meggyújtást követően egyre beljebb kell tolni, hogy elégjen.

A folyamat alatt egy kicsit megmozgathatja a farakást, hogy több levegőt kapjon, és az összes fa meg tudjon gyulladni.

Ha betartja a javaslatainkat egyszerűen begyújthat. Nedves tűzifát ne használjon a begyújtáshoz, mert csak mérgelődés van vele, és büdöset csinál a házban.

Ha a kémény visszafüstöl, akkor megeshet, hogy a kémény átjárhatósága nem megfelelő, nem jó a huzata. Amennyiben 1-2 napig nem fűt, akkor kihűlhet a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ekkor vékony rőzsével meleget lehet csinálni, majd könnyebben be lehet gyújtani.

Ha nem jár sikerrel, hívjon kéményseprőt aki megvizsgálja a kéményproblémát.

Hasznos tűzifa vásárlási tanácsok - hogy elkerülje a meglepetéseket!

Ne vegyen tűzifát mázsára, csak köbméterre. Minden körülmények között tisztázza, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodázott fa esetében tisztázza a kaloda belső méretét, és hogy raklapra pakolva vagy önmagában értendő-e pl. a magassága. Ha mindenképpen kitarta a mázsás elszámolás mellett, állunk elébe, a tűzifa mennyiségét méréssel lehet ellenőrizni.

Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező kereskedőtől tanácsos venni, mert így előzetesen meg is tekintheti, az eladó pedig nem fog felszívódni.

A fa árának meghatározásakor a mennyiségen kívül szenteljen figyelmet a minőségnek is: a nedves fa fűtőértéke messze elmarad a jó minőségű tűzifáétól.

Az égetésnél a fa tömege is számít: a könnyebb fafajták hasábjai könnyebben ellobbannak, csekély hő leadása mellett.

Mondja el a fakereskedőnek a tűzifa felhasználásának célját, helyét: megeshet, hogy jobban jár, ha kar vastagságú fát vásárol, más alkalmazásnál hatékonyabb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.

Le kell szögezni, hogy nem lehet kedvezőbben venni fát az Praktikerben. A tapasztalatok szerint ezeken a helyeken magának a fának az ára drágább, mint máshol szállítással együtt.

Kizárólag keményfával lehet hatékonyan fűteni!

A túlzottan olcsó fát kínáló kereskedők, kiváltképpen, ha súlyra árulják a fát, előfordul, hogy átverik a vevőt, fő célcsoportjuk a hölgyek és a nyugdíjasok.

A hálós formában árusított fa sokszor nem ér fel a kalodás fával, ilyenkor ugyanis sok esetben szórt köbmétert lehet venni, nem pedig szépen egymás mellé rakott fahasábokból álló kalodát.

Bővebb információért bizalommal keressen minket: 06 70 410 7499.

Eladó tűzifa XVI. kerület Ágota utca vonzáskörzetében telephelyünkről házhozszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tűzifa méterben, kugliban, hasítva, kalodázva 06 70 410 7499.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzifa16kerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr1515117922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása