Tűzifa XVI. kerület

Tűzifa XVI. kerület

Tűzifa Árpádföld

2016. augusztus 24. - buricsabi

Eladó tűzifa Árpádföld

Eladó tüzifa Árpádföld környékén telephelyünkről kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tüzifa méterben, kugliban, hasítva, kalodázva 06 70 410 7499.

Ha vevőszolgálatunkkal szeretne beszélni, vagy azonnal farendelést szeretne leadni, akkor érintőképernyős telefonon érintse meg az alábbi képet!

 Tüzifa értékesítés Árpádföld telefonszám

Miért ajánljuk, hogy nálunk vásároljon tüzifát Árpádföld vonzáskörzetében?

  • Először is azért, mert a nálunk értékesített fa számlával igazolt forrásból származik, a kiszállított mennyiségért felelősséget vállalunk, nyugodtan lemérheti.
  • Megrendelt fáját akár szombaton vagy vasárnap is házhoz szállítjuk.
  • Csak minőségi, kemény fát szállítunk, nem fog bennünk csalódni.
  • Kérésének megfelelő fafajtát (a közkedvelt fajták általában akác, bükk, tölgy, gyertyán), tetszés szerinti kiszerelésben (méterfa, kuglizott fa, hasított tüzifa, kalodás fa) szállítunk kis- és nagy tételben.
  • Központi telefonszámunk szinte a nap 24 órájában hívható (06 70 410 7499), ha éppen nem tudjuk felhívni, törekszünk rá, hogy vissza tudjuk hívni a lehető legkorábban!
  • A fa mellé árulunk gyújtóst is, amit a szállított tüzelő szállítási díjában kiviszünk Önnek.
  • Ha biobrikettet szeretne vásárolni, legyen kedves jelezni ezt a központi számunkon, általában kedvező áron tudjuk biztosítani ügyfeleinknek.

Javasoljuk, hogy szívlelje meg az oldal legalján található, hasznos vásárlási tanácsainkat is!

tüzifa rendelési tippek

Tüzifa házhoz szállítás Árpádföld vonzáskörzetében

A következő kiszereléseket javasoljuk a kedvező árú tüzifa Árpádföldi kiszállítására:

Ölfa Árpádföld

Vágás és hasogatás nélkül, olcsón elérhető tüzelő, ha saját kezűleg aprítja fel a fáját.

eladó ölfa Árpádföld

Kuglizott tüzifa Árpádföld

A kuglizott fát billenőplatós autóval szállítjuk, ahová kéri, nem kell kézzel lepakolni. Kandallók, kemencék tűzteréhez méretezve, 25, 33 vagy 50 cm-es gurigákat kínálunk.

Eladó tüzifa kugliban Árpádföld

Konyhakész tüzifa Árpádföld

Azonnal felhasználható fa, csupán meg kell gyújtania.

kályhakész tüzifa Árpádföld

Kalodás fa Árpádföld

Ezt a kiszerelést szokták raklapos tüzifának is hívni, a lényeg, hogy a fa össze van rakva egy magas kalodában. Mi rendszerint 1 x 1 x 1,8 méteres (erdei m3) méretű kalodákban szállítjuk a fát. Áttekinthetően ellenőrizhető mennyiség, az utóbbi időben egyre többen rendelnek fát ilyen formában.

 eladó kalodás tüzifa Árpádföld

 tüzifa kalodázva Árpádföld

Ha időben rendel tüzifát Árpádföld környékén, akkor a fának lesz ideje kiszáradni, a nedves fa nehezen égne, és csak gondot okozna a kazán számára, erősebb koromképződést okoz a kéményben, amely akár teljesen el is dugulhat.

 

Akácfa Árpádföld

Könnyen gyulladó, tárolásra érzéketlen fafajta, nedvesen is jól ég.

olcsó akácfa eladó Árpádföld

Bükk tüzifa Árpádföld

Vizesen nehezen ég, viszont szárazon több meleget ad, és sokáig tartja a parazsat.

Bükk tüzifa Árpádföld

Gyertyán tüzifa Árpádföld

Nedvesen nagyon nehezen égő, és nehezen is hasogatható fafajta, de ha száraz verhetetlen, nincs párja. A „Melyik a legjobb tüzifa?” kérdésre a válasz lehet a gyertyán, de csak akkor, ha száraz.

olcsó gyertyán tüzifa Árpádföld

Tölgy tüzifa Árpádföld

Nagyon lassan égő fa, kevés hamu marad utána, nagy parazsat tart.

tölgy tüzifa eladó Árpádföld

Tüzifa árak Árpádföld

Lásd az oldal tetején lévő menüpontot.

A tüzifa árak függnek a fafajtától (a fa beszerzési árának is függvénye), függ a házhoz szállítás helyétől (minél messzebbre kell kiszállítani, értelemszerűen annál drágább), a fa kivágásának idejétől (a szárazabb fa drágább, jobban ég, több kalóriát is ad le), a rendelés sürgősségétől (némi felárért akár aznap is tudunk szállítani).

A tüzifa árak kapcsán meg kell említenünk, hogy bárhonnan vesz tüzifát, ne mázsára vegye, hanem térfogatra, azaz köbméterre. Ennek 2 fő oka van:

egyrészt köbméteres elszámolás esetén egyszerűbb ellenőrizni a megvásárolt és leszállított mennyiséget (kiváltképpen kalodás fánál)

másfelől korrektebb az ügylet, mert nem kerül többe az amúgy is silányabb, vizes fa

Kiemelt jelentőségű, hogy a tüzifa köbméterre történő beszerzésekor feltétlenül kérdezzen rá a szállítónál arra, hogy normál köbméterről vagy erdei köbméterről van-e szó. A dolog jelentősége abban áll, hogy az egyik 1 x 1 x 1 m, a másik pedig 1 x 1 x 1,8 m, ami azt jelenti, hogy normál köbméter megvásárlásakor a kiszállított mennyiség kis híján a fele a másikhoz képest.

A fát Isaszegen lévő telephelyünkről visszük ki Önhöz, a szállítás üzemanyagárban történik, ezen nem szeretnénk keresni, hogy minél olcsóbb legyen maga a fa.

Tüzifa kalóriatáblázat

A tüzifa kalóriaértékek fontosak, mert ebből tudjuk meg, hogy melyik fától mennyi meleget várhatunk. A tüzifa fűtőértéke leginkább a fa kora, nedvességtartalma és fajtája függvénye. Minél régebben vágtak ki egy fát, annál szárazabb, ezért is érdemes idejekorán beszerezni a téli tüzifát.

Gyertyán kalória

2200 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Magas fűtőértékű fa, tanácsos minél hamarabb megvenni, hogy legyen ideje száradni. Érdemes minél hamarabb felhasogatni, ami a gyertyán esetében nem egyszerű feladat! Kicsi a kéregszázaléka, az egyik legjobb tüzelő fajta.

Bükk fűtőértéke

2100 kW.h/űrm., 4,2 kW.h/kg Nagyszerű fűtőértékű fa, javasolt időben beszerezni, hogy legyen ideje megszáradni, könnyen befülled, ezért javasolt minél hamarabb felhasogatni. Relatíve kis erővel hasítható. Csekély a kéregszázaléka, közkedvelt tüzelőfa.

Tölgy kalóriája

2100 kW.h/űrm. ill. 4,2 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa, érdemes idejekorán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. általában könnyen hasad. Nagy a kéregszázaléka, sok ügyfelünk által preferált tüzelő.

Akác fűtőértéke

2100 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg Kiváló fűtőértékű fa. Fülledésre nem érzékeny, jól hasad. Nagy a kéregszázaléka, akár nyersen is jól ég, közkedvelt tűzifa.

Nyir, szil, juhar kalória

1900kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Éger fűtőértéke

1500 kW.h/űrm. ill. 4,1 kW.h/kg

Fűz, nyár kalória

1400 kW.h/űrm. ill 4,2 kw.h/kg

Erdeifenyő, vörösfenyő kalória

1700 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Lucfenyő fűtőértéke

1600 kW.h/űrm. ill. 4,4 kW.h/kg

Jegenyefenyő kalória

1500 kW.h/űrm. ill. kW.h/kg

Forrás: Fatüzelés, Hans-Peter Ebert, Árpádföld 1997

 

Tüzifa kamiontételben

A nagy mennyiségben szállított tüzifa a téli tüzelő rendelésének legolcsóbb formája. Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy az ár akár 10-20%-kal is alacsonyabb lehet, mint a kisebb mennyiségben vásárolt fa esetében. Az aktuális árak nagy mértékben függenek a beszállítóktól, külföldről importált kamionfa esetén pedig a forint-euró árfolyamtól, kisebb mértékben az üzemanyagáraktól is, ezért az aktuális árakkal kapcsolatos, teljes körű felvilágosításért olvassa el az árakra vonatkozó, 3. menüt, vagy hívja központi ügyfélszolgálatunkat, a 06 70 410 7499-es telefonszámon, amelyet az alábbi kép megérintésével azonnal is tárcsázhat érintőképernyős készülékről.

tüzifa kamionnal Árpádföld

A nagy tételben megvásárolt fa szállítása általában rönkfa vagy kalodákba rakva történik. 1 kamionra a fa szárazságának függvényében 22-24 erdei köbméter, kaloda rakható fel a kamion teherbírásától függően.

Tüzifa tárolása

  1. A tüzifa helyes tárolása a jó szárítás végett is kiemelt jelentőségű. Legjobb esetben az alábbi feltételek teljesülnek a tüzifa tárolásakor:
  2. Talán a legfontosabb, hogy a fa elegendően vékony, pl. 10 cm-es darabokra legyen aprítva.
  3. A fa fedett helyiségbe van bepakolva az ázás megakadályozása végett.
  4. A fa szellőzni tud, amit a faltól 5 cm elhagyásával és pl. tartó fára rakodásával lehet biztosítani.
  5. Ha az adottságok megvannak rá, nyitott részen javallott tárolni a fát, ahol átfújja a szél.
  6. Ne takarjuk le a fát, mert penészesedik, ezáltal romlik a hőértéke.

Államilag támogatott tüzifa vásárlása

A szociális tüzifa támogatás, amelyet neveznek államilag támogatott tűzifa lehetőségnek is, jóllehet elsőre hangzatosnak tűnik, rejt magában buktatókat is.

Az aktuális tüzifára vonatkozó jogszabály alapján meghatározhatnak minimálisan igényelhető mennyiséget. Ügyfeleink visszajelzéseire alapozva nehezen elképzelhető, hogy egy kis nyugdíjas rá tudja szánni magát, hogy pl. több százezer forintot fizessen ki egy összegben a téli fa megvásárlására.

Az államilag támogatott fára az önkormányzatoknak kell pályázniuk, nem feltétlenül jár mindenkinek alanyi jogon, ezért számos ember nem jut hozzá.

A rezsicsökkentett tüzelő nem végtelen mennyiségben áll rendelkezésre, csupán az erdőgazdaságok által elérhetővé tett, és erre a célra elkülönített keretet lehet rendelni.

Figyelembe kell venni a szállítási költséget is, mert ez plusz költségként jelentkezik.

Tüzifa EXPRESSZ szolgáltatásunk

Amennyiben úgy dönt, hogy igénybe veszi ezt a lehetőséget, akkor 2 napon belül kivisszük a megrendelt fát, a gyorsaságunkért szállítmányonként csupán 5 ezer Ft díjat kell fizetnie.

gyors tüzifa szállítás Árpádföld

Száraz tüzifa gyújtós

A megrendelt fával vagy önállóan is tudjuk biztosítani. A gyújtóst általában hálóban értékesítjük.

Begyújtási tanácsaink: többen kérdezték tőlünk személyesen is, hogy mi a legjobb gyújtós, illetve hogyan lehet úgy begyújtani, hogy könnyen meggyulladjon a bekészített fa?

Tüzifa begyújtásának ajánlott módja

Rakjon be 2 vastagabb fát a tűztérbe.

Rakjon közéjük nem fényes papírt nem túlzottan összegyűrve.

Erre lehet tenni vékony gallyakat vagy az általunk kínált, száraz gyújtóst.

Utána jöhetnek rá a kicsit vastagabb fák, de ha van, akkor vékony faanyag (pl. maradék zsaluanyag).

Erre jöhetnek a vastag fák, amelyek előbb-utóbb meggyulladnak, ahogy az alatta fekvő rétegek leégnek.

Össze kell tekerni egy-két újságpapírt, amelyeket a meggyújtást követően fokozatosan előrébb kell tolni, hogy elégjen.

Begyújtás közben meg is lehet piszkálni az egészet, hogy jobban levegőzzön, és lángra kapjon minden része.

Útmutatásunkat követve könnyen be tud gyújtani. Nedves fával ne próbálkozzon, mert csak mérgelődés van vele, és füst lesz a lakásban.

Ha visszaáramlik a füst a kéményből, akkor előfordulhat, hogy a kémény átjárhatósága rossz, nincs elég huzat. Ha kihagy néhány nap fűtést, akkor ki tud hűlni a kémény (vagy belesüt a nap, és kint melegebb van), ebben az esetben könnyebben égő papírral meleget lehet csinálni, majd megkönnyíti a dolgát a begyújtással kapcsolatban.

Ha nem boldogul vele, hívjon kéményseprőt aki megvizsgálja a kéményproblémát.

Hasznos tüzifa vásárlási tanácsok - hogy elkerülje a meglepetéseket!

Javasoljuk, hogy a tüzifát köbméterre és ne mázsára vásárolja. Feltétlenül kérdezzen rá, hogy milyen köbméterről van szó (normál, erdei, szórt, kalodázott). Kalodás fa esetében tisztázza a kaloda belső méretét, és hogy raklapra pakolva vagy önmagában értendő-e pl. a magassága. Ha mindenképpen kitarta a mázsás elszámolás mellett, állunk elébe, a tüzifa mennyiségét méréssel lehet ellenőrizni.

Fát fatelepről vagy telephellyel rendelkező forrásból éri meg venni, ugyanis így bármikor megnézheti az árut, és nem egyik napról a másikra eltűnő kereskedővel lesz dolga.

A fa árának meghatározásakor a mennyiség mellett ügyeljen a minőségre is: a puha fa fűtőértéke soha nem lesz olyan jó, mint a száraz keményfáé.

A fűtésnél a fa tömege is mérvadó: a könnyebb fafajták hasábjai könnyebben ellobbannak, csekély hő leadása mellett.

Mondja el a fakereskedőnek a tüzifa felhasználásának célját, helyét: megeshet, hogy jobban jár, ha inkább karfákat vásárol, más alkalmazásnál hatékonyabb a vastagabb rönkök vagy gurigák tüzelése.

Meg kell állapítanunk, hogy nem lehet kedvezőbben vásárolni fát az Praktikerben. Ügyfeleink visszajelzései alapján ezekben az üzletekben gyakran maga a fa többe kerül, mint máshol kiszállítva.

Csak keményfával lehet hatékonyan fűteni!

A túlzottan olcsó fát kínáló kereskedők, kiváltképpen, ha mázsára adják a fát, megtörténhet, hogy becsapják az ügyfelüket, előszeretetten vadászott célcsoportjuk a nők és az idősebbek.

A háló szövésű zsákban kínált fa sokszor nem ér fel a kalodás fával, mert ilyen esetben gyakorlatilag ömlesztett köbmétert vásárol az ember, nem pedig sűrűn pakolt fahasábokból álló kalodát.

Bővebb információért bizalommal keressen minket: 06 70 410 7499.

Eladó tüzifa Árpádföld területén telephelyünkről kiszállítással, akác, bükk, gyertyán, tölgy tüzifa méterben, kuglizva, konyhakész formában, kalodázva 06 70 410 7499.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzifa16kerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr1211648586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása